По всичко личи, че март или април ще има предсрочни

...
По всичко личи, че март или април ще има предсрочни
Коментари Харесай

Политолог: Противопоставянето между ГЕРБ и ПП се увеличава, това е разделение от нов тип

По всичко проличава, че март или април ще има предварителни избори.

 

Това мнение изрази пред БНР Ирена Тодорова, политолог, учител в Нов български университет.

 

Според нея поради мощната борба и неналичието на всевъзможен разговор сред политическите партии, постоянното държавно управление наподобява все по-невъзможно. 

 

Тодорова предвижда, че чак към есента на идната година нещата ще се развият и подредят. " Всички чакат този миг явно. Местните избори ще наредят картата. "

 

Според нея изпращаме " година на безспорен политически декаданс ", само че въпреки това се следи трансформиране на главните партии. Вече има доста повече опълчване сред ГЕРБ и Политическа партия, регистрира Ирена Тодорова.

 

" Имаме нов вид разделяне, нов вид позициониране. "

 

Българска социалистическа партия на Нинова наподобява доста повече на " Възраждане " или на " Български напредък ", в сравнение с съвременна лява партия, губи обичайно лявото пространство, означи тя.

 

Запитана може ли Българска социалистическа партия да вземе от мощта на " Възраждане ", Ирена Тодорова уточни: 

 

" Нинова в последните няколко години се заиграва с тези крайнодесни и популистки изрази, само че не се получава задоволително безапелационно. Тя постави големи старания да ребрандира Българска социалистическа партия в консервативна националистическа партия и това не докара до положителни резултати. "

 

Движение за права и свободи евентуално са подготвени да бъдат в ръководството, въпросът е дали като общество се узрели партия, която носи етикета на етническа партия, да бъде в центъра на изпълнителната власт, разяснява преподавателят.

" Не сме напълно узрели да приемем етническия темперамент на Движение за права и свободи. "

 

" Демократична България няма къде да върви, с изключение на да поддържа тясно съдействие и партньорство с Политическа партия ", сподели още Тодорова.

 

Тези две партии, като партии, които би следвало да съставляват хора, свързани с културата, интелектуалци, минимум приказват по тези въпроси, закачат се към общите етикети, добави тя.

 

Най-голямата задача пред партиите е " да помислят за посланията оттатък твърдите гласоподаватели ", акцентира Ирена Тодорова.

 

Ако желаеме да излезем " от руслото на дефектирала народна власт ", би трябвало да помислим за резистентност на политическите партии, не за политически планове. Сега политическата ни система е доста пропусклива и разрешава бързата поява и изгубване на сходни планове, счита тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР