По всичко личи, че излизането на процесорите Ryzen от трето

...
По всичко личи, че излизането на процесорите Ryzen от трето
Коментари Харесай

Процесорите AMD Ryzen завземат азиатския пазар, Intel повече не е лидер

По всичко проличава, че излизането на процесорите Ryzen от трето потомство стана катализатор за взривното увеличение каузи на AMD на азиатския пазар. Финансовите доклади на някои от най-големите компании удостоверяват тази наклонност.

Според оповестената информация на уеб портала Danawa Research, който е употребявал данните на най-големите ритейлъри на Южна Корея, незабавно след появяването на процесорите AMD Ryzen в магазините, пазарният дял на AMD е повишен от 28,24% на 48,72%. А след няколко дни Intel (46,64%) е изгубил лидерската си позиция на този пазар и е отстъпил шампионата на AMD (53,36%).



Интересът към чиповете на AMD внезапно е повишен, като е достигнал своя пик в деня на началото на продажбите на новите процесори от трето потомство.



Най-желаният за закупуване на азиатския пазар е процесорът Ryzen 7 3700X (10,34%), следван от Ryzen 5 3600 (8,23%), като челната тройка водачи завършва с добре познатият Ryzen 5 2600 (7,5%).



От процесорите на Intel най-популярни са Core i5-9400 (14,55%), на второ място е Core i7-9700K (9,08%), а Core i5-9600K е на трето място при най-търсените чипове на Intel.



Друг уеб запас, порталът BCN Ranking заяви, че в Япония пазарният дял на процесорите на AMD е достигнал 50,5%, а този на Intel – 49,5% .

Очевидно е, че експертите на AMD са съумели да заинтересуват необятната компютърна общност със своите нови процесори. Всички чакат отговора на Intel.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР