По всичко личи, че добивът на цифрова валута създава проблеми

...
По всичко личи, че добивът на цифрова валута създава проблеми
Коментари Харесай

PNY отказва гаранционното обслужване на видеокарти, използвани за добив на криптовалута

По всичко проличава, че добивът на цифрова валута основава проблеми освен на геймърите, само че и на самите производители на видеокарти.
Малко след компанията Inno3D, която неотдавна стартира да предизвестява потребителите, че нейните 3D видеокарти не са подобаващи за рандеман на криптовалута, американският производител PNY Technologies разгласи, че трансформира изискванията за обслужване на своите артикули. Сега, в случай че бъде потвърдено потреблението на видеокартата не по предопределение, гаранцията може да бъде анулирана.

“Във връзка със доста зачестилите случаи за потребление на графичните карти GeForce GTX не по предопределение, като да вземем за пример за рандеман на цифрова валута и бездънен разбор на огромни масиви данни, PNY си резервира правото да не приема гаранционното връщане на графичните карти“. – се споделя в формалния уеб-сайт на производителя. Да отбележим, че фирмената гаранция на PNY напълно не е дребна – три години.

От друга страна, както и при Inno3D, остава неразбираемо, по какъв метод производителят ще потвърди, че повода за щета на видеокартата е добивът на криптовалута. Очевидно е, че броят на върнатите графични карти прекалено много е повишен и производителите не имат намерение да се примирят с това.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР