По всичко личи, че Джо Байдън ще стане следващия президент

...
По всичко личи, че Джо Байдън ще стане следващия президент
Коментари Харесай

Полският президент: Все още не е сигурно дали Байдън ще стане президент

По всичко проличава, че Джо Байдън ще стане идващия президент на Съединени американски щати, само че въпросът не е решен дефинитивно, съобщи полският президент Анджей Дуда, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Новоизбраният президент Джо Байдън затвърди успеха си над Доналд Тръмп през вчерашния ден, откакто получи поддръжката на щата Джорджия, с което не оставя на настоящия президент Доналд Тръмп огромни очаквания да промени резултата от изборите посредством повторни преброявания и правосъдни каузи.

"Избирателният развой в Съединени американски щати не е завършил ", съобщи Дуда, представен от полския уебсайт "Незалежна ". "Всичко демонстрира, че Джо Байдън ще бъде президент, само че въпросът не е решен дефинитивно ", добави полският държавен глава на видеоконференция с читатели на десния в. "Газета полска ".

Избирането на Байдън слага Варшава в евентуално неуместна обстановка. Полското държавно управление разчиташе на връзките си с Тръмп на фона на утежняването на връзките със съдружниците си от Европейски Съюз поради различия, свързани с демократичните полезности, отбелязва Ройтерс. По време на кандидатпрезидентската акция в Съединени американски щати Байдън упрекна Тръмп, че поддържа властнически водачи по целия свят, измежду които уточни и Полша.



Според "Незалежна " Дуда е декларирал, че не чака възможната промяна на президента на Съединени американски щати да сътвори особени проблеми за Полша. Възможно е обаче да има идеологически разногласия, поради, че Демократическата партия на Съединени американски щати е ляволиберална, означи полският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР