По всичко изглежда, че през следващите седмици един от големите

...
По всичко изглежда, че през следващите седмици един от големите
Коментари Харесай

Петиция за допускане на Джокович до US Open събра 12 хиляди подписа


По всичко наподобява, че през идващите седмици един от огромните въпроси в тениса още веднъж ще бъде обвързван с това, дали Новак Джокович ще има опцията да играе на шампионат от Големия шлем, в тази ситуация на US Open.

Към момента това не е допустимо, защото американското държавно управление изисква наложителна имунизация против Covid-19 за допускане на територията на страната. Както е известно, сърбинът не е имунизиран и няма желание да трансформира вижданията си в името на присъединяване на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Неговите очаквания са свързани с даването на изключение, а в името на това последователи на 21-кратния първенец от Големия шлем стартираха петиция. На уеб страницата change.org към този момент са събрани над 12 хиляди подписа от хора, които приканват американското държавно управление и локалната тенис федерация да дадат позволение на тенисиста.

Към момента цялото северноамериканско турне на Джокович е под въпрос, защото обстановката е идентична и в Канада. От 8 август в Торонто започва първият от двата Мастърс шампионата на хард, след което е и този в Синсинати. Сърбинът е в листата с участниците и за двата, само че това на процедура е автоматизиран развой и не значи, че той ще получи опция да се състезава.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР