По времето на първото европейско председателство на България се случиха

...
По времето на първото европейско председателство на България се случиха
Коментари Харесай

Радев: Да не полетим в облаците от комплиментите за европредседателството

По времето на първото европейско председателство на България се случиха сериозни за Европейски Съюз събития. Самото време беше сериозно. Налице са центробежни сили, които слагат под въпрос досегашната му архитектура, а съгласно някои европейски политици, даже и неговото битие. Това сподели президентът Румен Радев, съобщи БГНЕС.

Държавният глава направи въвеждащо изявление в границите на провеждащата се в София конференция " Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз – време за равносметка ". Целта на форума е, в границите на един отворен спор, да потърси отговори на редица въпроси, свързани с триумфите на страната ни по време на европредседателството – както от позиция на политическите оценки, по този начин и през призмата на експертния професионален разбор.

Радев благодари на всички, които са взели участие в организацията на председателството. " Нашата администрация реши проблемите и беше на висотата на отговорностите. Получихме и общоприетите за всяко европейско председателство похвали, само че те не би трябвало да ни заблуждават. Състоянието на съюза сега е такова, че Брюксел може да си разреши единствено позитивни самооценки ", акцентира още президентът.

Според Радев, когато се преглеждат цели на страната ни по време на председателството, би трябвало да се абстрахираме от " фанфарите за Западните Балкани ". " Трябва да търсим други отговори – до каква степен целите бяха определени и отстоявани, тъй че да вземат решение сериозни за единството и солидарността на Европа проблеми? За нейното бъдеще. Доколко тези цели бяха значими в районен и народен проект? ", попита президентът. Той акцентира, че целта Западни Балкани несъмнено е значим за страната ни, само че с течение на времето е допустимо да излезе от дневния ред на Европейски Съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР