По времето на Бойко Рашков като вътрешен министър бе въведена

...
По времето на Бойко Рашков като вътрешен министър бе въведена
Коментари Харесай

Илия си набра дърва направо от БКС-то в Камено, прокуратурата – малозначително е

По времето на Бойко Рашков като вътрешен министър бе въведена противоречива промяна в цялото Министерство на вътрешните работи, която докара до закриването на стратегическото РУ-Камено

Илия Стефанов от каменското село Свобода си набра дърва непосредствено от БКС-то и хубаво се стопли. Криминално проявеният мъж изнесъл 2 кубика от твърдото гориво, оставени за запаса в общинското дружество.

След сигнал от кмета на Камено Жельо Вардунски е осъществена инспекция от Районна прокуратура-Бургас. В него кметът оповестява, че от складовете на БКС е осъществена кражбата на дърва – към 2 куб. м., на стойност 210 лв. от лицето Илия Стефанов от село Свобода, община Камено.

Флагман.бг научи още, че Стефанов нееднократно е хващан от локалните, до момента в който изнася дървата.

От снетите пояснения от крадеца е станало ясно, че той си признава, че е направил действието. Дървеният материал Стефанов е изгорил, с цел да се стопли.

„ С оглед типа и цената на породената вреда, която стойност е под една минимална работна заплата все още на осъществяване на действието, одобрявам, че въпреки и официално да се осъществени признаците на плануваното в закона закононарушение, заради своята малозначителност действието е с по-ниска степен на социална заплаха, заради което смятам, че се касае за малозначително действие по смисъла на член 9 ал.2 от Наказателен кодекс и са налице основанията на член 218 б от Наказателен кодекс “, се споделя в постановлението на Районната прокуратура-Бургас по случая, с което отхвърля да образува досъдебно произвеждане.

Това решение е обжалвано в период на последваща инстанция – Окръжна прокуратура – Бургас.

А Флагман.бг пита – в този момент е от БКС-то, а в случай че същият Илия открадне дървата на някоя баба, която месеци наред е събирала пари от дребната си пенсия, това малозначително ли е?

Припомняме, че по времето на Бойко Рашков като вътрешен министър бе въведена противоречива промяна в цялото Министерство на вътрешните работи, която докара до закриването на РУ-Камено.

В момента защитата на публичния ред в тази дребна, само че стратегически значима община, е поверена на служителите на реда от Второ районно управление (на МВР) в Бургас. Населението на територията на община Камено е най-вече застаряващо и със разбъркан етнически генезис. Освен това е потвърдено, че от там прекарват 90% от мигрантите, навлизащи незаконно в страната ни.

Колкото и да малозначителна кражбата на 2 кубика дърва, Илия Стефанов въпреки всичко е престъпно проявен и заловен от очевидци да изнася държа от общинско дружество.

Сега съгласно прокурорското разпореждане би трябвало да го глобят, само че това решение е издадено с ясното схващане, че навръх публично безработния гражданин на село Свобода Илия няма какво да му вземат.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР