По времето на Борисов имаше срещи с руснаци от забранителния

...
По времето на Борисов имаше срещи с руснаци от забранителния
Коментари Харесай

Цветанов: Борисов имаше срещи с руснаци от забранителния списък на ЕК

По времето на Борисов имаше срещи с руснаци от забранителния лист на Европейска комисия. Това разяснява пред бТВ Цветан Цветанов.

И посочи, че такива срещи е имало с бившият вицепремиер Томислав Дончев, някогашният министър председател – Бойко Борисов и някогашният министър на районното развиване – Теменужка Петкова.

Цветанов напомни и случая Скрипал от 2018 година, когато той съобщи, че ще има изгонени съветски дипломати, само че в последна сметка такива нямаше. Той съобщи, че повода за това е, че е било реализирано единодушие сред Българска социалистическа партия, президента, Борисов.

На въпрос дали когато е бил част от ръководството е имало данни за български жители, които са спонсорирани от Русия, с цел да популяризират съветската агитация у нас, както уточни и предходната седмица представителят на кабинета в оставка – Лена Бориславова, Цветанов отговори:

„ Имаше данни. И в случай че се върнем на отчетите, които минаваха пред Народното събрание, навръх разузнаването отчетите бяха най-смислени и сигнализираха за съветското въздействие в България. Ние имахме ръководства, в които висшето управление на страната прокарваше съветските ползи. Турски поток е доста явен образец за това. ”

На изненадата на водещата, че в тази ситуация става въпрос за ръководство, в което той е взел участие, той съобщи, че това са част от разликите, които е имал с управлението на партията към тогавашния миг.

„ Понеже чуваме, че в Европа в интервала, когато се работеше обикновено с Русия, имаше уравновесена политика и се визират канцлера Меркел и други, желая да кажа, че в никакъв случай до момента никой от тези европейски политици или част от неговия екип не е провеждал срещи с хора от забранителния лист на Европейската комисия. ”

По-късно той уточни и имената на съветските представители – Воробьов и Вабаков, както и имената на хората, които са се срещали с представители на Русия:

„ Теменужка Петкова, Бойко Борисов, Томислав Дончев. Те са се срещали с хора, част от забранителния лист на Европейска комисия – съветски лица, които са били част от прокарването на това, което Теменужка Петкова осъществя с подписването на пътната карта на „ Турски поток ”.

Цветанов напомни, че Теменужка Петкова е подписала пътната карта в Санкт Петербург. Същата пътна карта беше оповестена за „ изгубена ” и тя не участва нито в деловодството или в архивите на министерството на енергетиката.

„ Това национална сигурност ли е? Това отбрана на националната сигурност ли е? Не сме ли били в услуга на непознати ползи? ”, запита риторично Цветанов, представен от debati.bg.

В края на диалога той призна, че е знаел за тези срещи, до момента в който е бил в ръководството и е водил голям брой диалози по този въпрос с Бойко Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР