По времето на Борис Велчев като главен прокурор Сарафов е

...
По времето на Борис Велчев като главен прокурор Сарафов е
Коментари Харесай

Сарафов: Ангел Христов е влязъл през зелена граница

По времето на Борис Велчев като основен прокурор Сарафов е управлявал екипа, разследвал активността на братя Галеви. Христов е влезнал в България през зелена граница. Така Борислав Сарафов разяснява пред новината за гибелта на Ангел Христов, единия от така наречен братя Галеви.

Заместник-главният прокурор разяснява и " Барселонагейт ". " Делата за чекмеджетата и Барселона са под персоналния надзор на основния прокурор и когато връзките му с Бойко Борисов се изопнат, той задава ритъма на следствие ", сподели той. 

" Иван Гешев въздейства директно на вътрешното разбиране на наблюдаващите прокурори по значимите каузи. Тези каузи, които сега се засилват, се съгласуват персонално с него. Нали не смятате, че наблюдаващите прокурори по лична воля внезапно са решили да се засилват и да форсират интензивно следствието... Сега се следи активизиране на такава процедура. Наблюдаваме тежко извращение и потребление на институцията " прокуратура " в интерес на персоналния интерес на Иван Гешев. Това е неприемливо и може би касае корист с права ", уточни Сарафов. 

И акцентира, че връзките му с Гешев са се влошили поради разминаване - Сарафов е очаквал обикновено работно и професионално равнище, до момента в който Гешев, съгласно него, очаквал угодливост и сляпо послушание. 

" Когато намерено на конференция той ме атакува, аз трябваше да се защитя по някакъв метод. Очевидно има отрицателно отношение към мен, което тогава извади на показ... Откакто се разбра, че ще има механизъм за надзор и следствие на основния прокурор, връзките сред Гешев и политическата класа се нагнетиха ", изясни Сарафов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР