По времето на Александър Николов като министър на енергетиката са

...
По времето на Александър Николов като министър на енергетиката са
Коментари Харесай

Росен Христов е давал показания по разследването срещу Николов

По времето на Александър Николов като министър на енергетиката са сключвани контракти, които не дават отговор на Закона за енергетиката, разгласи актуалният министър Росен Христов, съобщи държавното радио.

Той удостовери, че е давал показания по случая, поради който прокуратурата повдигна обвинявания към Николов.

" Факт, че доста контракти са подписани в нарушаване на Закона за енергетиката. Оттам нататък кой каква роля има, кой какви решения е вземал, за какво ги е вземал, това към този момент ще вземат решение способените органи. "

Христов разяснява и решението на " Грийнпийс " да заведе дело против тактиката за развиване на енергетиката. По думите на министъра това е " визия ", а не " тактика ".

" За страдание, явно хората от " Грийнпийс " или не четат, или не слушат, или си вършат пиар на гърба на Министерството на енергетиката, просто регистрират някаква активност, че са дейни. "

Припомняме, че някогашният енергиен министър Александър Николов, заместникът му Данаил Николов и някогашният началник на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов са упрекнати длъжностни закононарушения и причиняване на вреди на държавния газов снабдител.

Николов е упрекнат за умишлена занемареност, защото не е упражнил надзор над работата на Йоцов като началник на „ Булгаргаз “.

Обвиненията и против тримата са свързани със закупуването на газ за потребностите на „ Булгаргаз “ от медиатори след прекратяването на доставките от „ Газпром “.

Според данните газът е идвал още веднъж от „ Газпром “, само че на повишени с към 30% цени. Александър Николов разяснява, че цялото обвиняване е обвързвано с отхвърли на България да заплаща за съветския газ в рубли.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР