По времето, когато е бил убит иранският генерал Касем Солеймани

...
По времето, когато е бил убит иранският генерал Касем Солеймани
Коментари Харесай

Помпео: Решението на Тръмп за ликвидирането на Солеймани спаси много хора

По времето, когато е бил погубен иранският военачалник Касем Солеймани е възнамерявал набези освен против американци, само че и против иракчани, ливанци и сирийци, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео без да показа никакви доказателства.

“Когато кацна в Багдад, той беше на обиколка на района. Преди това той е пътувал до места в целия район. Целта на пътуванията беше да приготви извънредно това, което назоваха “голяма офанзива ”. Те имаха желание да унищожат забележителен брой американци ”, съобщи Майк Помпео в изявление за „ Фокс Нюз ”, съобщи БГНЕС.

“Но без подозрение това би довело до жертви и измежду локалните – евентуално иракчани, ливанци и сирийци, хора от целия район. Това нахлуване щеше да бъде с голям мащаб. Не можем да приказваме за детайлности, само че е задоволително да кажем, че американците могат да бъдат сигурни: Решението на президента (на Съединени американски щати Доналд Тръмп – бел. ред.) да в профил Касем Солеймани избави доста американци ”, сподели Помпео.

По-рано Съединени американски щати обявиха, че са направили интервенцията за убийството на Солеймани, опасявайки се от неизбежно нахлуване от страна на Иран в района. Операцията е извършена няколко дни, откакто стачкуващи нападнаха американското посолство в Багдад, за което Съединени американски щати упрекнаха Иран и неговата шиитска милиция в Ирак.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР