По време на заседанието на Съвета за сигурност руският президент

...
По време на заседанието на Съвета за сигурност руският президент
Коментари Харесай

Путин удостои със званието Герой на Русия загинал в Украйна десантчик

По време на съвещанието на Съвета за сигурност съветският президент Владимир Путин разгласи, че е подписал декрет за заграбване на званието Герой на Русия на родения в Дагестан, офицер от 247-и гвардейски десантно-щурмови полк на ВДВ Нурмагомед Гаджимагомедов.

Отбелязва се, че мъжът е умрял по време на специфична интервенция на територията на Украйна, оповестява РИА Новости.

„ Подписах декрет за отсъждане на званието Герой на Русия на старши лейтенант Нурмагомед Енгелсович Гаджимагомедов. За страдание посмъртно. В борбата той решително командваше своите бойци. Като същински пълководец, пазеше подчинените си. След като към този момент получи сериозна рана, той се бори до последно и взриви заобикалящите го украинци и себе си с граната. Той направи тази стъпка, тъй като беше схванал с кого си има работа. С неонацисти, които издевателстват над пленниците и ги убиват брутално “, сподели Путин.

Гаджимагомедов почина на 26 февруари, заобиколен от украински бойци. За да не бъде хванат, той взриви себе си и враговете си с граната.

По-рано Министерството на защитата уточни загубите по време на спецоперацията в Украйна - 498 съветски военнослужещи са починали по време на спецоперацията в Украйна.

„ Тази премия е доказателство за признаването на най-хубавите човешки качества на нашия съотечественик, смелостта и отдадеността на същински съветски офицер. Такава висока оценка на подвига на Нурмагомед е доста значима за всеки от нас. Той не се съобщи и даде младия си живот в името на другарите си, в името на сигурността на цяла Русия “, написа ръководителят на Република Дагестан Сергей Меликов в Instagram.

Припомняме, че специфичната интервенция за демилитаризиране на Украйна продължава от 24 февруари.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР