По време на заседанието членовете на комисията приеха Проект за

...
По време на заседанието членовете на комисията приеха Проект за
Коментари Харесай

Националната детската болница ще бъде построена до януари 2028 г.

По време на съвещанието членовете на комисията одобриха Проект за решение за нужните дейности за създаване, съоръжение, стартиране в употреба и кадрово застраховане на Националната детска болница от " Здравна капиталова компания за детска болница " ЕАД. Проектът е импортиран от народните представители Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски, Костадин Ангелов, Джевдет Чакъров, Васил Пандов и Александър Симидчиев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Имаме чувството, че нещата се случват доста мудно и с това решение желаеме да дадем явен знак, че имаме опция за реализиране на надинституционална поддръжка - да ангажираме цялото държавно управление да работи в посока създаване на детската болница , сподели още проф. Ангелов. По думите му не престават да витаят разнообразни отзиви в общественото пространство.

Проектът, признат от комисията, планува в 7-дневен период от приемането на това решение министърът на опазването на здравето да показа на Народното събрание доклад, направен след повсеместен одит на осъществените дейности, постигнатите резултати и изразходваните средства за дейностите са основаване, създаване и съоръжение на национална детска болница от " Здравна капиталова компания за детска болница " (ЗИКДБ) ЕАД.

До месец след приемането на решението министърът ще би трябвало да предложи и проект за ускорено създаване, съоръжение и стартиране в употреба на бъдещата детска болница, отговаряща на стандартите за качество за детско опазване на здравето в Европейски Съюз.

Николай Борисов, шеф на ЗИКДБ, предвижда, че строителството на болничното заведение, без въвеждане в употреба и без оборудването ѝ, ще отнеме 28 месеца. Готов е анализът на потребностите от педиатрична помощ, който се изготвя от Европейската капиталова банка, сподели още той.

Всички, ангажирани с бъдещата детска болница, ще имат голямата потребност от поддръжката на народните представители за поправяне на несъгласия в правната рамка на законово и подзаконово равнище, които все още основават разтърсвания и биха основали такива в другите звена на детското опазване на здравето, сподели Надежда Цекулова, представител на Обществения съвет, който беше основан в хода на плана за бъдещата детска болница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР