По време на заболяването основната напитка трябва да бъде вода

...
По време на заболяването основната напитка трябва да бъде вода
Коментари Харесай

Ето какви напитки да приемаме за възстановяване от COVID-19

По време на болестта главната напитка би трябвало да бъде вода и тя остава съществена напитка и по време на възобновяване от коронавирусната зараза, споделя италинският доктор Анджелика Дювал. Въпреки това можете да допълвате диетата си със здравословни мусове и настойки, с цел да натрупате мощ и организма ви да укрепне по-бързо. За приготвянето на мусовете хапките диетологът предлага да се употребяват облепиха и алена боровинка.

" Вземаме два литра вода, загряваме я до 80 градуса и слагаме измити плодове, към 200 грама. За да е сладко, предлагам да добавите червени плодове като ягоди и боровинки. След това можете да употребявате блендер и да получите здравословна и питателна напитка ", поучава Дювал.

Не е належащо напитката да се вари, защото витамините няма да се запазят за лечебното ѝ деяние. Според диетолога с изключение на мусовете лечебен резултат имат и настойките на основата на зелен чай.

" Приготвяме ги по общоприетия метод: две супени лъжици първокласен насипен зелен чай на литър и половина вода. Нарязваме в него два резена портокал, прибавяме една или две супени лъжици боровинки, по опция замразени. Не предлагам да се подслажда, а е по-добре да се нареже ябълка без кората. Оставете напитката да кисне в продължение на 40-50 минути и я пийте денем ", сподели лекарят.

Някои питиета би трябвало да се заобикалят по време на възстановителния интервал след COVID-19, продължава диетологът. На първо място в забранителния лист са мощното еспресо и черния чай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР