По време на втория ден от провеждащия се референдум“ за

...
По време на втория ден от провеждащия се референдум“ за
Коментари Харесай

Втори ден на принудителен „референдум“ в окупираните части на Украйна

По време на втория ден от провеждащия се „ референдум “ за присъединение към Русия в окупираните елементи на Украйна жители оповестяват, че въоръжени бойци обикалят от врата на, с цел да събират гласове.

„ Трябва да отговорите устно, а боецът отбелязва отговора на лист и го задържа “, споделя една жена в Енергодар пред Би Би Си.

В южен Херсон съветски гвардейци застанаха с урна в центъра на града, с цел да събират гласовете на хората.

Според съветските държавни медии гласуването от врата на врата е за „ сигурност “.

„ Гласуването на място ще се организира само на 27 септември “, заяви ТАСС. „ През останалите дни гласуването ще бъде проведено в общините и по метода „ от врата на врата “.

Жена от Мелитопол споделя пред Би Би Си, че двама локални „ сътрудници “ са пристигнали с двама съветски бойци в жилището на родителите ѝ, с цел да им дадат да подпишат бюлетината.

„ Баща ми написа „ не “ [за присъединение към Русия] “, сподели дамата. „ Майка ми стоеше наоколо и попита какво ще се случи, в случай че каже „ не “. Те споделиха: „ Нищо “.

Макар че през цялото време никой не се доверяваше на изказванието на Москва, че референдумът ще съставлява свободен и обективен развой, в този момент обикалящите от врата на врата въоръжени бойци го потвърждават.

Целта на „ рефендумите “ е да се „ озаконят “ нелегално превзетите украински територии. С други думи, подправено гласоподаване за анексиране, седем месеца след съветската инвазия.

„ Анексирането “ няма да бъде прието в интернационален проект, само че може да докара до това Русия да съобщи, че територията ѝ е атакувана от западните оръжия, доставени на Украйна, което може да докара до по-нататъшна ескалация на войната.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дефинира референдумите като „ машинация “, заявявайки, че те са „ подправен предлог “ за опит за принудително анексиране на части от Украйна в нарушаване на интернационалното право.

„ Съединените щати в никакъв случай няма да признаят украинската територия за нещо друго от част от Украйна “, сподели той.

Британският министър на външните работи Джеймс Клевърли съобщи, че Обединеното кралство разполага с доказателства, че съветски публични лица към този момент са си сложили цели за „ измислена изборна интензивност и % на утвърждение на тези подправени референдуми “.

Клевърли съобщи, че Русия възнамерява да официализира анексирането на четирите области – Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка – до края на месеца.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!44ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

, 24.09.2022, 08:51
24.09.2022, 06:00
23.09.2022, 18:09
23.09.2022, 17:27
Последни публикации-24.09.2022, 09:12-24.09.2022, 08:51-24.09.2022, 06:00Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР