По време на Втората световна война се случва едно от

...
По време на Втората световна война се случва едно от
Коментари Харесай

Този велик човек спасява 669 еврейски деца от газовата камера! А дори не предполагаше, че те са седнали около него! Задължително вижте ВИДЕОТО

По време на Втората международна война се случва едно от най-тъжните събития в човешката история, а точно избиването на хиляди евреи от Хитлер. Това е къс роман за един човек, който съумява да избави цели 669 еврейски деца от нацистките лагери на гибелта. След което безаварийно ги води на безопастно място във Англия. Действието се развива през далечната 1939 година. Тази история нямаше да излезе нескрито, в случай че не беше неговата брачна половинка. През 1988 година тя намира остарели дневници от 1939 година, на които са имената и фотосите на избавените деца.

Същата година сър Уинтън е поканен в телевизионно шоу да се запознае персонално с едно от тях. Той не допуска, че детето не е единствено едно, а към него седят много от порасналите към този момент деца, които дължат живота си на него. Изненадата е цялостна, когато вижда и останалите деца, а сълзите не могат да се скрият! Тази трогателна история заслужава да бъде забелязана от всеки!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР