По време на втората пленарна сесия на новия Европарламент Урсула

...
По време на втората пленарна сесия на новия Европарламент Урсула
Коментари Харесай

Андрей Ковачев, евродепутат: Ресорът на Екатерина Захариева е гръбнакът на основната идея на ЕК

По време на втората пленарна сесия на новия Европарламент Урсула фон дер Лайен показа проектосъстава на новия екип от еврокомисари. Три нови ресора бяха добавени, от които и този по защитата. Новостите в комисията за миграцията и за връзките ни с Република Северна Македония разяснява пред екипа на Euronews България в Струсбург евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

" Този сектор (Стартъпи, проучвания и иновации) на Екатерина Захариева е гръбнакът на главната концепция на Комисията - да се влага в конкурентоспособна стопанска система. Без инновации, без вложения в научна и развоена активност и без бърза поддръжка за започващите млади предприятия, няма по какъв начин да имаме вложения, да имаме напредък, да имаме увеличение на брутния вътрешен артикул, а оттова заплатите и обществените придобивки. Всичко това е навързано. Така че, нашият сектор е значим за Европа, за европейскатаи за българската стопанска система ", уточни Ковачев.

" Основната концепция на този нов сектор за защита е да консолидира европейската отбранителна промишленост. Какво значи това? Да бъдеме по-ефективни, да произвеждаме главните типове въоръжение и детайли за защита доста по-евтино, в сравнение с го вършим в този момент, с цел да може да се конкурираме с производителите в Съединените щати.
В момента цената на нашето въоръжение е по-скъпо, което се създава в Германия, във Франция, в Испания, в сравнение с това, което се създава в Съединените щати ", означи той.

За България тематиката за присъединение на Западните Балкани е предпочитана. Това, което бихме желали, е безпристрастност във връзка с следването на критериите, които е заложил самият Европейския съюз. Примерно, от Р.С. Македония - осъществяване на предлагането на Европейския съюз, подкрепено от всички държави-членки, в това число и утвърдено от Народното събрание в Скопие, да бъдат изпълнени, с цел да може да стартира договарянията с Р.С. Македония и " Договора за другарство и добросъседство " с двата протокола, подписани към него, също да бъдат изпълнявани. Да няма диалект на ненавист, да няма дискриминация, просто най-основни човешки права да бъдат спазвани ", акцентира Андрей Ковачев.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР