По време на втората есенна презентация на Apple, заедно с

...
По време на втората есенна презентация на Apple, заедно с
Коментари Харесай

Китайците копираха ултраскъпия парцал на Apple и намалиха цената му 6 пъти

По време на втората есенна презентация на Apple, дружно с обновените преносими компютри MacBook Pro на процесорите M1 Pro и M1 Max, на пазара беше показана неповторима маркова забрадка за гланциране на екрана. Цената на това парцалче за разчистване на екрана е 19 $, което провокира даже по-голямо неспокойствие измежду почитателите на компанията, в сравнение с разискването на техническите параметри на новите компютри.

Въпреки обстоятелството, че ултраскъпият парцал на Apple за екрана породи доста смешки, той просто беше затрит от рафтовете на магазините и в този момент периодите за доставка на оскъдните парцали са от 10 до 12 седмици. Както нормално, на помощ се притекоха китайски майстори, способни да копират всеки артикул: от свръхзвукови изтребители до спортни коли и смарт телефони. Може би китайците са били въодушевени от скорошния комичен механически обзор, съгласно който Apple Polishing Cloth се основава на елементарен микрофибър.

След като бързо откриха производството, китайските компании изкараха на пазара кърпи с параметри, сходни на оригинала от Apple. В същото време цената на едно копие е единствено 3 $, само че има забележителен минус - в ъгъла на салфетката няма лого на Apple, което съгласно разработчиците няма да повлияе на потребителските качества на кърпата.

Производителите на аналозите означават, че тяхната забрадка за гланциране има същите свойства като модела на Apple и е подобаваща за разчистване на всички екрани на компанията, в това число и тези с наноструктура. Трябва да се означи, че на уеб страницата AliExpress цената на подправените салфетки се е удвои и е към 6 $, само че 5 парцала могат да бъдат поръчани на едро на цена от 17,45 $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР