По време на визитата си в Монголия папа Франциск призова

...
По време на визитата си в Монголия папа Франциск призова
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за религиозен диалог за борба с фундаментализма

По време на визитата си в Монголия папа Франциск прикани всички религии да живеят в естетика и да заобикалят идеологическия фундаментализъм, който подклажда насилието . Това заяви организация Ройтерс.

Основната цел на визитата на папата в Монголия бе да се срещне с дребната католическа общественост в страната, наброяваща едвам 1450 членове. Франциск също по този начин употребява пътуването си, с цел да изпрати очевидно обръщение до Пекин, който има сложни връзки с Ватикана, че държавните управления няма от какво да се опасяват от Католическата черква, тъй като тя няма политически дневен ред.

Откакто стартира пътуването си, главата на Католическата черква похвали религиозната независимост в Монголия. Религиите са призвани да предложат на света тази естетика, която единствено софтуерният напредък не може да даде , разясни той.

Папата осъди стеснението, едностранното налагане на фундаментализъм и идеологически ограничавания, заявявайки, че те унищожават братството, подхранват напрежението и компрометират мира.

Не може да има разбъркване на религиозни вярвания и принуждение, на святост и подтисничество, на религиозни обичаи и отцепничество, добави той.
 Папа Франциск посети Монголия
Папа Франциск посети Монголия

Това е първото му събитие в Монголия, най-вече будистка страна с едвам 1450 католици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР