По време на визитата на нашата делегация в САЩ ние

...
По време на визитата на нашата делегация в САЩ ние
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: В САЩ смятат за чудо успехите на военните ни в Южна и Източна Украйна

" По време на визитата на нашата делегация в Съединени американски щати ние не чухме рецензии във връзка с контранастъплението ни в южната и източната елементи на нашата татковина. Напротив американските военни считат за знамение триумфите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ", това сподели външният министър на Киев Дмитро Кулеба, представен от вестника в страната си " Европейская истина ".

Дипломат номер едно на страната–жертва на съветската експанзия отговори на въпрос дали по време на срещите на Володомир Зеленски с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и други чиновници в Белия дом са били обсъждани тематики, свързани с контранастъплението на ВСУ.

" Ние обсъдихме хода на военните дейности. Американските военни експерти вършат разбори на бойните дейности на ВСУ не въз основа на изявления в обществените мрежи и медиите. Експертите вършат анализи въз основа на действителностите на бойното поле ", сподели министърът.

По думите на Кулеба: Експертите бяха учудени от това, което реализираха ВСУ в южната и източната елементи на нашата страна. С оглед на обективните условия (минните полета, превъзходството на Русия във въздуха и т.н.) в Съединени американски щати считат, че нашите военни са създали знамение.

" Министърът добави, че е останал прелестно впечатлен от помощта, която оказват Съединени американски щати на Украйна. Благодарение на това ВСУ освен ще победят агресора, само че също по този начин ще могат да предотвратяват и други нашествия ", добави той.

Кулеба също прикани: Не би трябвало да се учудваме от неприятни за Украйна изказвания от страна на някои американски политици. Такива изявления ще стават все по-чести предвид на изборите за президент на Съединени американски щати (5 ноември 2024 г.).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР