По време на виртуална пресконференция старши треньорът на РБ (Лайпциг)

...
По време на виртуална пресконференция старши треньорът на РБ (Лайпциг)
Коментари Харесай

Треньорът на Лайпциг мечтае за конкретен резултат срещу Атлетико М

По време на виртуална конференция старши треньорът на Република България (Лайпциг) Юлиан Нагелсман приказва пред медиите за идната 1/4-финална среща на неговия тим против този на Атлетико Мадрид в Шампионска лига. Финалните стадии от шампионата ще бъдат изиграни в Португалия на безпристрастен терен, като спечелилите ще бъдат определяни единствено след една среща. Германците срещат състава на Диего Симеоне на 13 август.

" Подготовката ни за Шампионска лига върви добре. Доволен съм от подготвителните сесии и момчетата дават всичко от себе си. Тренировките ни в Лисабон няма да са тактически, а по-скоро такива, които да ни държат свежи, с цел да влезем мощно в срещата. Искаме да сме подготвени да изиграем цялостни 90 минути плюс възможни продължения. Вече видяхме, че тимовете, които играха в Шампионска лига през тази седмица, не бяха на 100% подготвени - щеше да е необичайно, в случай че бяха ", съобщи Нагелсман.

Относно тактиката на тима експертът добави: " Опитваме се да се подготвим за всевъзможен сюжети на мача. Трябва да сме търпеливи против Атлетико. Те са невероятни в отбрана, уверени са с топката и са доста рискови на контраофанзива. Атакуват на високи обороти. Трябва да внимаваме с тяхното нахлуване и да се опитаме да избегнем допускането на голове и просто да останем търпеливи. Трябва да намерим метод да избегнем контраатаките им, само че и да бъдем рискови. 1:0 резултат за нас ще бъде задоволителен ".

The lads are at the airport ready to depart for Lisbon

#DieRotenBullen pic.twitter.com/CTZ9d06w3J
— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN) August 8, 2020
Нагелсман посочи ролята на полузащитника на тима Емил Форшберг, който се трансформира в една от главните фигури на отбора. Въпреки това експертът призна, че към момента не е взел решение за стартовия състав, с който ще излезе в идния конфликт.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР