По време на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът остава в силни позиции към еврото и паунда

По време на валутната търговия във вторник сутринта щатският $ остава в мощни позиции и умерено се повишава във връзка с еврото, йената и лирата стерлинг.

Индексът ICE показател, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден губи 0,04%, а по-широкият доларов показател на WSJ - 0,01%.

Към 10 часа българско време общата европейска валута се разменя на пазара против 1,0154 $ спрямо 1,0160 $ за едно евро при затварянето на предходната сесия.

Цената на американската валута във връзка с японската е 133,41 йени за едни $ по отношение на 133,32 йени за $ в края на търговията в понеделник.

Британският паунд в това време коства $1,2040 спрямо курса на търговия от $1,2055 за една лира стерлинг в края на предходния борсов ден.

В понеделник доларът нарастна с 0,97% по отношение на еврото и 0,7% по отношение на паунда, като се обезцени с 0,1% по отношение на йената.

Във вторник китайският юан падна по отношение на щатския $ до тримесечно дъно, след изненадващото понижение на лихвения % от Народната банка на Китай в понеделник, което ускори опасенията по отношение на икономическия напредък страната. На континенталния пазар китайската валута се намали с 0,47% по отношение на американската, като доближи 6,7950 юана за един $.

Американската валута ще остане мощна, защото е прекомерно рано за Федералния запас да мисли за намаление на главния лихвен %, споделят анализаторите на HSBC.

Дори когато регулаторът стартира да намалява лихвата, това няма да се случи изолирано от другите централни банки, споделят специалисти.

" По този метод доларът евентуално ще успее да резервира владичество, защото стопанската система на Съединени американски щати се оправя по-добре с отслабването на импулса на световния напредък ", се споделя в изследването на HSBC, представено от Dow Jones.

Утре Фед ще разгласява протокола от съвещанието на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC) на 26-27 юли и търговците чакат да получат нови сигнали по отношение на позицията на Централната банка на Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР