По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Паундът и еврото поскъпват преди решението на Фед за лихвите

По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският $ демонстрира умерена низходяща динамичност във връзка с еврото, паунда и йената в очакване на резултата от съвещанията на Федералния запас на Съединени американски щати и Централната банка на Англия.

Икономисти и пазарни участници са съгласни, че Фед ще предприеме внимателен метод към паричната политика на фона на проблемите в банковия бранш.

Консенсусната прогноза е регулаторът да увеличи главния си лихвен % с 25 базисни пункта. Фючърсните котировки допускат, че търговците виждат почти 83 % късмет за сходно решение. Въпреки това доста икономисти, в това число представители на водещи банки на Уолстрийт, отдръпнаха прогнозите си за повишение на лихвите и в този момент считат, че Фед ще си вземе отмора и няма да промени цената на кредитирането.

Подобна обстановка се развива и с лихвения % на Bank of England, който съгласно специалистите може или да бъде повишен с 25 б.т., или да остане неизменен.

Към 10:55 часа българско време общата европейска валута се повишава по отношение на американската с 0,14% и се търгуваше при курс 1,0781 $ за едно евро против 1,0768 $ за евро в края на последната сесия.

Цената на единната европейска валута в комбиниране с японската възлиза на 142,66 йени по същото време спрямо 142,68 йени за едно евро във вторник.

За един $ на пазара дават 132,45 йени против 132,51 йени в края на предходния търговски ден.

Британската лира стерлинг нараства с 0,53% и се търгуваше за $1,2279 спрямо $1,2217 за едни паунд при затваряне на търговията във вторник.

Курсът на еврото е на равнище от 0,8809 паунда против 0,8814 паунда ден по-рано.

Тази година паундът демонстрира най-хубавата динамичност измежду валутите на развитите страни, настояват анализаторите на Deutsche Bank. В същото време те чакат по-нататъшно повишение на курса му по отношение на $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР