По време на валутната търговия в четвъртък щатският долар продължава

...
По време на валутната търговия в четвъртък щатският долар продължава
Коментари Харесай

Доларът уверено поскъпва спрямо еврото, паунда и йената

По време на валутната търговия в четвъртък щатският $ продължава да се ускорява по отношение на еврото, лирата стерлинг и японската йена. След януарската си среща Федералният запас на Съединени американски щати, резервира главния лихвен % в диапазона 0- 0,25% годишно и разгласи, че възнамерява да ограничи програмата за назад изкупуване на активи през март.

Председателят на Фед Джером Пауъл, говорейки след края на съвещанието сподели, че членовете на Федералния комитет за отворения пазар (FOMC) имат намерение да покачат лихвите през март. Той също по този начин даде знак, че регулаторът евентуално ще усили лихвите по-бързо, в сравнение с е правил преди.

" Това ще бъде година, в която непрестанно се отдалечаваме от мощно стимулиращата парична политика, употребена за справяне с икономическото влияние на пандемията ", сподели Пауъл, добавяйки, че стопанската система на Съединени американски щати към този момент не се нуждае от такава солидна поддръжка от Фед.

В речта си Пауъл също по този начин акцентира, че чака инфлацията в Съединени американски щати да се забави през актуалната година.

Доларът, както и доходността на държавните облигации на Съединени американски щати, се покачиха поради изказванията на Пауъл, както и пазарните упования за повишението на лихвите на Фед през март. Според CME Group, търговците правят оценка на 100% шанса за повишение на лихвите през март и със 70% късмет за ново нарастване при започване на май.

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона) добави 0,76% в четвъртък, по-широкият показател на $ WSJ пораства с 0,22%.

Към 10:30 часа българско време общата европейска валута спадна с 0,93% и се търгува по 1,1198 $ за едно евро спрямо 1,1240 $ за евро в края на предходната сесия.

Обменният курс на американската валута по отношение на японската е 114,85 йени за $ против 114,64 йени за $ при затваряне на пазара в сряда.

Британският фунт в четвъртък сутринта загуби 0,71% по отношение на $ и се разменя на равнище $1,3411 за един паунд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР