По време на валутната борсова търговия в сряда сутринта еврото,

...
По време на валутната борсова търговия в сряда сутринта еврото,
Коментари Харесай

Еврото и паундът запазват позициите си към долара

По време на валутната борсова търговия в сряда сутринта еврото, английският паунд и японската йена са постоянни и демонстрират слаба динамичност повишават по отношение на щатския $. Пазарът през днешния ден е в очакване на публикуването на статистика за инфлацията в Съединени американски щати през юли.

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), спада по време на днешната търговия с 0,1%, а по-широкият WSJ Dollar Index се намалява с 0,04%.

Към 10 часа българско време общата европейска валута се търгува по 1,0210 $ за едно евро, съвсем колкото и в края на сесията във вторник.

Цената на английския паунд в това време е $1,2074 против $1,2080 в края на предходния търговски ден.

По отношение на японската национална валута, американската се разменя през днешния ден на пазара по 135,04 йени за едни $ против 135,05 йени за $ ден по-рано.

Инвеститорите през днешния ден евентуално ще останат внимателни преди публикуването на данните за инфлацията в Съединени американски щати, сподели София Нгуен, валутен анализатор в MUFG Bank.

Икономисти, интервюирани от Trading Economics, чакат растежът на потребителските цени да се забави до 8,7% през юли от 9,1% месец по-рано. Прогнозата на специалистите за потребителските цени без разноските за храна и сила (Core CPI index) обаче допуска ускорение на покачването до 6,1% от 5,9% през юни.

" При този сюжет друго покачване на лихвите от Фед със 75 базисни пункта ще остане подходящо на срещата през септември, защото централната банка на Съединени американски щати се пробва да ограничи инфлацията ", написа Нгуен.

Статистиката на Министерството на труда на Съединени американски щати ще бъде оповестена по-късно през днешния ден следобяд българско време.

В сряда юанът спадна под напън от сигнали, че китайската стопанска система се бори да си възвърне изгубената инерция заради пандемията. Освен това роля изиграха обтегнатите връзки сред Пекин и Вашингтон след визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван

Китайската валута поевтиня до 6,754 юана за един $ след публикуването на слаба макроикономическа статистика за Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР