По време на уебинар в Zoom главният изпълнителен директор на

...
По време на уебинар в Zoom главният изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Шеф на компания уволни 900 души по Zoom


По време на уебинар в Zoom основният изпълнителен шеф на Better.com Вишал Гарг разгласи, че компанията за ипотечни заеми ще редуцира към 9% от чиновниците си, информирайки ненадейно 900-те чиновници, присъединили се в диалога, че трудовите им контракти ще бъдат прекъснати тъкмо преди празниците.

" Ако сте включени в този диалог, вие сте част от групата чиновници без шанс, които ще бъдат съкратени, " декларира Гарг по време видеоконферентния диалог, които е бил изгледан от CNN Business. " Вашата в тази компания се приключва неотложно. "

Гарг по-късно осведоми чиновниците, че могат да чака имейл от отдел човешки запаси с повече детайлности за компенсацията, което ще получат.

" Когато се постановат съкращения е неприятно, изключително в този интервал от годината ", споделя основният финансов шеф на компанията Кевин Райън пред CNN Business. " Стабилният счетоводен баланс и понижената и по-концентрирана работна мощ обаче ни приготвят да нападаме на коренно изменящия се пазар на жилища. "



Гарг показва пазaрната успеваемост, представянето и продуктивността като аргументи за уволненията. Според Fortune Гарг е обвинил чиновниците в това че " крадат " от своите сътрудници поради своята непроизводителност и това, че работят единствено по два часа дневно.

" Това се случва за повторно в кариерата ми и не желая да го върша. Последният път, когато направих, плаках, " споделя Гарг по време на Zoom срещата.

Подкрепената от Softbank компания за ипотечни заеми през май, че излиза на борсата благодарение на SPAC, а предходната седмица получи 750 млн. $ като част от договорката.

Гарг се въвлече в скандал преди време откакто от Forbes се снабдиха с негов имейл до чиновниците.

" Вие сте прекомерно мудни. Вие сте група тъпи делфини... Така че спрете. Спрете. Спрете незабавно. Злепоставяте ме, " написа той в имейла.

The Daily Beast осведоми през август, че една от " най-доверените помощнички " на Гарг е получила съществени облаги, като варианти за придобиването на акции за милиони долари. Същата тази служителка след това e излязла в административен отпуск поради това, че е оказвала тормоз на работното място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР