По време на участието си в CNBC след неотдавнашното придобиване

...
По време на участието си в CNBC след неотдавнашното придобиване
Коментари Харесай

Биткойн “ще изяде” златото според милиардера Майкъл Сейлър

По време на присъединяване си в CNBC след неотдавнашното придобиване на спомагателни 12,000 BTC от неговата компания изпълнителният ръководител на MicroStrategy Майкъл Сейлър изрази оптимистичната си вероятност за бъдещето на криптовалутата спрямо обичайните активи като златото.

Сейлър показа, че Биткойн има капацитета да надмине златото като средство за предпазване на стойност, като съобщи:

Подчертавайки преимуществата на цифровия темперамент на Биткойн, Сейлър илюстрира по какъв начин той разрешава бързи и безпроблемни транзакции в международен мащаб, за разлика от физическото злато, което е тромаво за превозване на дълги дистанции.

Той чака Биткойн да пренасочи капиталовите потоци от стандартни активи като SPDR S&P 500 ETF (SPY), предвиждайки наклонност, при която Биткойн ще откри своето място в разнообразни капиталови принадлежности, сходно на проектите на BlackRock да интегрира спот BTC ETF в своя Global Allocation Fund.

С взор към бъдещето Сейлър обърна внимание на идното халвинг събитие, планувано за април, което ще понижи на половина темпа на издаване на нови монети, като по този метод ще понижи дневното предложение. Той счита, че този дефицит ще увеличи цената на Биткойн, с цел да отговори на възходящото търсене от страна на вложителите.

Наскоро Биткойн се издигна до осмия по величина актив в света по пазарна капитализация, надминавайки среброто с пазарна капитализация, от над $1.4 трилиона. Въпреки това достижение, Сейлър признава, че Биткойн към момента има да много път да извърви, с цел да доближи пазарната стойност на златото, която сега възлиза на почти $14.7 трилиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР