По време на това, което г-н Нюби описан като напълно

...
По време на това, което г-н Нюби описан като напълно
Коментари Харесай

Пациент на болницата в Лийдс предотврати потенциална бомба, като се сприятели с нападателя Мохамед Фарук, съдът изслушва

По време на това, което господин Нюби разказан като „ изцяло естествен чат “, Фарук твърди, че желае да отмъсти на болничното заведение.

Фарук му сподели: „ Забиха ми нож в гърба, прецакаха ме Той искаше да си ги върне - в действителност те бяха прецакали живота му. "

Малко по-късно господин Нюби сподели, че Фарук разкрил, че има експлозиви в себе си.

Фарук „ преди малко излезе с него, безусловно обикновено, и сподели „ о, това е просто бомба “, сподели господин Нюби.

Г-н Нюби го попита „ какви са проектите ви? “ и Фарук твърди, че е споделил, че ще " мине през основните порти, около асансьорите, напряко до столовата откъм гърба " и ще изчака столовата да се изпълни с медицински сестри и по-късно ще възпламени фитила и ще излезе.

< p> „ Накарах го да приказва, пробвайки се да го запазя спокоен. Приоритетът беше да се опитаме да го изведем от болничното заведение “, добави господин Нюби.

Прочетете повече:
Четирима терористи върнати в пандиза поради проби с детектор на лъжата
Заподозреният член на клетката на „ Бийтълс “ на Ислямска страна се признава за отговорен

999 позвъняване, направено от телефона на Фарук

Г-н Нюби, който беше пациент в болница, прекара няколко часа в диалог и в последна сметка Фарук беше този, който го помоли да се обади на 999, единствено с цел да може господин Нюби да разбере, че батерията на телефона му е изтощена.

Когато Фарук предложи телефона си, господин Нюби се разтревожи: „ Казах, че това няма да докара до това, нали? “. Той помоли Фарук да напише номера и да го сложи на високоговорителя.

Г-н Нюби сподели на полицията: „ Бях шокиран, че съумях да го разубедя. Протегнах ръка и му дадох прегърна и сподели „ приятелю, ти постъпи вярно “, с цел да се опиташ да го запазиш спокоен.

„ Помислих си какво щеше да стане, в случай че го бях свалил на пода и той се развълнува – доста от какво, в случай че. "

В позвъняването до 999, пуснато на журито, господин Нюби можеше да бъде чут да споделя: „ Аз съм пациент, бях в болница и се блъснах в един човек. От какъв брой време си приказваме? Няколко часа.

„ Той е положително момче. Седя с него в този момент... Той преди малко извади револвер. “

Г-н Нюби сподели, че не е забелязал револвера стреля единствено с халосни патрони и убеди Фарук да го сложи на близката скамейка.

По-късно той сподели на Фарук: „ Правиш вярното нещо, другар, намерения за децата си и това. Правиш най-хубавото нещо приятелю, ти си. "

Фарук, студентка-медицинска сестра от Раундхей в Лийдс, беше с жизнеспособна бомба, създадена от тенджера под налягане и 9,9 кг ниски експлозиви.

Той имаше е гледал екстремистки видеоклипове в TikTok и също по този начин е направил разследващо пътешестване към RAF Menwith Hill, беше казано на съда.

Служителите от клиничната помощ са били преди процеса против него за хипотетично обмисляне на офанзивата против болничното заведение и Станция на RAF в Северен Йоркшир.

Фарук признава, че е занесъл бомбата в болничното заведение, само че отхвърля да е подготвял терористични актове сред 12 юли 2021 година и 21 януари 2023 година

Gul Nawaz Hussain KC, защитаващ, сподели пред съда, че клиентът му е бил „ подготвен и искащ “ да взриви самоделната бомба в болничното заведение заради „ възприятие на яд и неодобрение “ към сътрудници от работата, само че не е бил стимулиран от ислямски екстремизъм и не е радикализиран.

< p> Процесът продължава.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР