По време на телефонни разговори през декември 2021 г. Путин

...
По време на телефонни разговори през декември 2021 г. Путин
Коментари Харесай

Ердоган с покана до Путин да посети Турция

По време на телефонни диалози през декември 2021 година Путин уточни на Ердоган, че Украйна продължава разрушителна линия, ориентирана към нарушение на споразуменията от Минск.

Турският президент Тайип Ердоган съобщи в сряда, че е поканил съветския водач Владимир Путин да посети страната.

" Поканихме господин Путин в нашата страна. Искаме да предприемем някои стъпки за образуване на двустранната ни среща ", сподели той по канала NTV. Според Ердоган той би желал да разиска двустранните връзки с президента на Руската федерация.

Той също по този начин удостовери готовността на Анкара, " в случай че и двете страни желаят " да одобри президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски, с цел да могат те " да продължат да възвръщат атмосферата на мир ".

Междувременно на 24 януари прессекретарят на съветския държавен глава Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл не разполага с съответни данни за опцията за среща сред съветския президент Владимир Путин и турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.

По-рано турският президент съобщи, че има намерение скоро да посети Украйна, като не изключи, че може да организира телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин или да отиде на посещаване в Москва.

Миналата седмица представителят на турския водач Ибрахим Калин сподели, че Ердоган е поканил президентите на Русия и Украйна в Турция, с цел да " уредят разликите " сред двете страни. Миналата година Ердоган неведнъж декларира желанието си да взе участие в уреждането на рецесията сред Москва и Киев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР