По време на телефонен разговор с министъра на външните работи

...
По време на телефонен разговор с министъра на външните работи
Коментари Харесай

Украйна иска подкрепа от РС Македония срещу агресия на Русия

По време на телефонен диалог с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буджар Османи, министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба притегли поддръжката на страната на фона на ескалацията с Русия , оповестява " Укринформ ".

" Буджар Османи изрази солидарността на Северна Македония с Украйна на фона на ескалацията с Русия, удостовери мощната поддръжка за нейния суверенитет и териториална целокупност в границите на нейните интернационално приети граници, в това число Крим като неразделна част от украинската територия ", оповестява украинското външно министерство.

По-специално, Кулеба приказва за дестабилизиращите дейности на Русия, в това число натрупването на войски наоколо до украинските граници, утежняването на обстановката със сигурността във краткотрайно окупираните територии на Украйна, блокирането на Керченския пролив , нежеланието да се удостовери уговорката към режим на преустановяване на огъня и да предприеме ограничения за деескалация.

Министърът разяснява резултатите от съвещанието на Съвета по външни работи на Европейски Съюз , извършено на 19 април, по време на което показа поетапен проект за деяние за въздържане на Русия от по-нататъшна експанзия .

Украинският външен министър поздрави своя македонски сътрудник за първата година от участието на Северна Македония в НАТО и пожела триумф по пътя към европейската интеграция .
 Русия ограничи зоната за полети над Черно море
Русия ограничи зоната за полети над Черно море

Заради ескалацията на напрежението сред Русия и Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР