По време на технологичен форум в Москва руският президент Владимир

...
По време на технологичен форум в Москва руският президент Владимир
Коментари Харесай

Владимир Путин изненадващо обяви, че Русия е много близо до създаването на ваксина срещу рак

По време на софтуерен конгрес в Москва съветският президент Владимир Путин направи изненадващо известие за обещаващ пробив в региона на проучванията на рака...

Емил Василев 19:58 | 15.02.2024 9 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 16:25 | 12.02.2024

Най-неочаквано вълците-мутанти покрай Чернобил са развили резистентност против рака

КосмосЕмил Василев - 12:45 | 13.02.2024

Руският галактически товарен транспортен съд „ Прогрес МС-24 “ изгоря в атмосферата, останките му паднаха в Тихия океан

ТелефониЕмил Василев - 17:30 | 11.02.2024

Ето какво в действителност значи буквата „ i “ в iPhone

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Путин съобщи, че съветските учени са на прага на основаването на ваксина против рак. Той акцентира, че тези революционни ваксини скоро ще бъдат налични за пациентите, което ще означи евентуален прелом в битката с рака.

Изявлението на съветския президент, обявено от Ройтерс хвърля светлина върху създаването на това, което той назова „ ваксини против рак “ и „ имуномодулиращи медикаменти от ново потомство “.

Въпреки напредъка в създаването на ваксини против рак в международен мащаб, не престават да съществуват провокации в региона на сигурността и ефикасността им.

Руската ваксина скоро ще бъде разполагаем на пациентите

По данни на Световната здравна организация (СЗО) съществуващите ваксини против човешки папиломавируси (HPV) и хепатит В (HBV) са лицензирани. Но за други типове рак има благоприятни условия за лекуване, само че не и ваксини.

„ Надявам се, че скоро имунизацията ще бъде дейно употребена като способ за самостоятелна терапия. “

каза Путин

Той обаче не даде съответни детайлности по отношение на типовете рак, към които ще е ориентирана имунизацията, нито по отношение на механизмите ѝ на деяние.

Въпреки, че известието на Русия бележи забележителна стъпка напред, то е част от световните старания за битка с рака. Няколко страни и фармацевтични компании вземат участие интензивно в проучванията на ваксини против рак.

Например, държавното управление на Обединеното кралство си партнира с основаната в Германия биотехнологична компания BioNTech за пускане на клинични изпитвания за даване на персонализирано лекуване на рак на до 10 000 пациенти до 2030 година.

Освен това компании като Moderna и Merck & Co създават пробни ваксини против рак, като обещаващи резултати от изследвания в междинен етап демонстрират резултатност при понижаване на рецидивите или смъртността от меланома – най-смъртоносната форма на рак на кожата.

Стъпката на Русия в създаването на ваксини против рак следва забележителните ѝ достижения в битката с пандемията COVID-19.

Тогава страната създаде имунизацията „ Спутник V “ против COVID-19, като стана една от първите страни, създали това.

Въпреки първичния песимизъм, „ Спутник V “ получи интернационално самопризнание и беше употребена в доста страни. Въпреки това, в Русия съмненията по отношение на имунизацията съставляват предизвикателство за необятното разпространяване на напъните за имунизация.

Самият президент Путин се имунизира със „ Спутник V “, с цел да увери обществеността в нейната сигурност и резултатност. Той акцентира смисъла на имунизацията за превъзмогване на провокациите пред публичното здраве, заяви тогава Ройтерс.

Ракът – световна причина за гибел

От друга страна, ракът е водеща причина за гибел в международен мащаб. През 2020 година ракът е лишил живота на близо 10 милиона души. Сред най-често срещаните типове е ракът на гърдата, белия дроб, дебелото черво, ректума и простатата.

Ракът се появява посредством комплицирания развой на преобразяване на естествените кафези в туморни. Фактори като тютюнопушене, наднормено тегло, консумация на алкохол, погрешно хранене и липса на физически извършения способстват за към 1/3 от смъртните случаи, свързани с рак.

В страните с ниски и междинни приходи инфекции като HPV и хепатит са причина за към 30% от случаите на рак. Ранното разкриване и ефикасното лекуване дават вяра на доста пациенти с рак. Навременната интервенция постоянно може да докара до сполучливо изцеление.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР