По време на търговията в сряда щатският долар продължава да

...
По време на търговията в сряда щатският долар продължава да
Коментари Харесай

Доларът поскъпва към 4-месечни върхове преди края на заседанието на Федералния резерв

По време на търговията в сряда щатският $ продължава да нараства, въпреки и по-предпазливо, към нови близо четиримесечни върхове по отношение на останалите водещи валути, като вложителите са в очакване на изхода от днешното постоянно съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати (от 21:00ч. наше време).

Въпреки че участниците на валутните пазари не чакат тази вечер Фед да увеличи главната си лихвена ставка, повече от тях ще наблюдават за индикации по отношение на вероятността за сходен ход на идващото съвещание през юни, както и дали американските централни банкери ще признаят за съществуването на засилващ се инфлационен напън.

Индексът на $ по отношение на останалите шест съществени валути се покачва в сряда с 0,2% към 92,65 пункта, достигайки ново най-високо равнище от началото на януари насам и откакто през април набъбна с цели 1,9%, отбелязвайки най-солиден месечен напредък от ноември 2016-а година насам.

Подкрепа за следващото усилване на зелените пари оказва последно изследване на ADP, съгласно което в частния бранш на Съединени американски щати бяха разкрити през април нови 204 хиляди работни места. Данните на ADP са факт единствено два преди формалния петъчен отчет за положението на американския трудов пазар и за равнището на безработица през четвъртия месец на годината.

Доларът нараства към нов тримесечен връх от 109,94 японски йени (най-високо равнище от 5-и февруари насам) и към 6-месечен връх от 0,9994 швейцарски франка (най-високо равнище от ноември 2017-а година) заради загуба на статута на йената и франка като " валути-убежище " при неналичието на значително геополитическо или напрежение на световните финансови пазари.

В същото време еврото се намалява с 0,25% към 4-месечно дъно от 1,1962 $ (най-ниско равнище от 11-ти янаури насам), частично и заради по-бавния стопански напредък в границите на еврозоната през първото тримесечие на годината, съгласно днешна експресна оценка на Евростат. Силният спад на единната европейска валута в действие от средата на април насам може да се задълбочи към 1,1930/16 региона (серията значими някогашни дъна на еврото от 9-и, 10-ти и 11-ти януари).

Трябва да се има поради, че устойчивото намаляване на еврото под неговата 100-дневна пълзяща-средна (днес към 1,2230 долара) и днешният опит за по-траен пробив под 200-дневната пълзяща-средна (днес към 1,2020 долара) са отрицателни сигнали за единната европейска валута. Но единствено нейно намаляване и под някогашните дъна към 1,1930/16 региона ще даде по-ясен сигнал, че еврото към този момент оформи по-значим, даже единствено краткотраен връх към 1,2556 $ на 16-и февруари.

Британската лира също задълбочава своята амортизация по отношение на зелените пари, понижавайки се в сряда към 4-месечно дъно от 1,3580 $ (най-ниско равнище от 12-ти януари 2018-а година) предвид на засилващото се напрежение в границите на държавното управление на Англия по отношение на бъдещото митническо съдействие с Европейски Съюз и оставащия в действие към момента неуреден проблем с така наречен " ирландска граница " след Брекзит (границата сред Република Ирландия, която е част от Европейски Съюз и Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство). /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР