По време на своята легендарна кариера Рафаел Надал е бил

...
По време на своята легендарна кариера Рафаел Надал е бил
Коментари Харесай

Бивш играч: Страстта на Надал към титлите замъглява разума му и може да навреди на здравето

По време на своята именита кариера Рафаел Надал е бил придружен от редица травми, които са били повода да бъде отвън игра за дълги интервали от време. След като пропусна втората половина от предишния сезон поради хроничната си контузия в ходилото, Матадора се завърна на корта при започване на 2022-ра и сложи удивителен старт на годината си, спечелвайки купата на Аустрелиън Оупън, която го трансформира в рекордьор по титли от Големия шлем.

Не след дълго обаче физическите проблеми за Рафа се завърнаха с цялостна мощ и въпреки да победи и на Ролан Гарос, той след това разкри, че му се е наложило да играе на инжекции, които да създадат стъпалото му изцяло безчувствено, като това е бил и единственият му късмет да се състезава в Париж. На Уимбълдън той бе заставен да се откаже от присъединяване си в шампионата поради разтежение на коремен мускул, като тази контузия след това се усложни и на US Open, където загуби още на осминафиналите.

Всичко това слага въпроса още какъв брой дълго 22-кратният първенец от Шлема ще продължава да се бори с травмите си, воден от пристрастеността и желанието си да се състезава. Според някогашния №85 в света Александър Васке е безразсъдно испанецът да продължава да подлага тялото си на толкоз огромни натоварвания, и даже предсказва, че тази упоритост на Надал би могла да има необратими последствия за него в бъдеще.

" Младите играчи в академията ми имат подозрения дали това, което прави Рафа, в действителност е нещо положително. Намират за необичайно това, че той е играл на инжекции по време на Ролан Гарос, или пък обстоятелството, че на конференция афишира, че може да приключи кариерата си, а 10 дни по-късно се приготвя за Уимбълдън. Но Рафа не желае някой да му постанова мнението си по отношение на по кое време би трябвало да спре. 

Що се отнася до стила му на игра и това, че продължава да се състезава макар физическото си положение, то няма по какъв начин да не направя асоциация с Борис Бекер и трайните вреди, които може да си навлече. Питам се дали след няколко години Надал също няма да бъде с лимитирана дарба да се движи като Бекер. Всичко ни навежда на мисълта, че това е изцяло допустимо, тъй като пристрастяването към купите е по-силно от разсъдъка ", разяснява някогашният немски тенисист.

Източник: WeLoveTennis.fr

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР