По време на своето управление ГЕРБ увеличиха двойно външния дълг

...
По време на своето управление ГЕРБ увеличиха двойно външния дълг
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: В предстоящата актуализация ще има над 23 млрд. лева за социални придобивки

По време на своето ръководство ГЕРБ усилиха двойно външния дълг на България
„По-сериозното е, че ние в действителност имаме проблем. Защото Българската социалистическа партия има искания за джентълменско отношение към нея от страна на президентството и нищо повече. Ние не се бъркаме в работата на президента и нашите искания са той също да не се бърка в нашите вътрешнопартийни каузи.“ Това съобщи националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ проф. Румен Гечев в ефира на Nova.

„Триморието е проблем. Ето през вчерашния ден имаме разминаване във връзка с Димитър Стоянов от президентството, който извади някакви бележки за доставката на оръжия. Българска социалистическа партия е срещу износа на оръжия – нито за Русия, нито за Украйна. Корнелия Нинова като министър дава отговор за износа на оръжия, само че тя подписва последна. Там се подписват и шефовете на ДАНС, които са назначени от президентството. Несериозно е, когато имаш представители в комисията да твърдиш, че нещо не е редно“, изясни депутатът от левицата за офанзивите против Българска социалистическа партия от страна на президентската институция.

Народният представител от Българска социалистическа партия даде като образец за интервенция и думите на вицепрезидента Йотова. „Тя сподели още в първите дни на новото държавно управление, че то няма да получи и 100 дни, въпреки това да е интернационална процедура. И второ тя сподели, че обществената политика на кабинета е неуспех, а това не е правилно. Благодарение на Българска социалистическа партия в бюджета ще има над 23 милиарда лв. за обществени придобивки. И не ми се връзва тъкмо Йотова да каже, че обществената политика на държавното управление е провал“, добави той.

Според Гечев в България протичат процеси, които са свързани с геополитическите спорове и разбърквания в света. „Конфликтите не са персонални, както някои се пробват да ги показват. Тук става дума за доста сериозна политическа борба. Някои хора не се помиряват с кардиналната позиция на Българска социалистическа партия, които желаеме да се поддържа един добър баланс“, сподели още проф. Гечев

„Много значимо е да приемем бюджета, с цел да отидат средставата до работещите български фамилии и българските пенсионери. Мисля, че здравия разсъдък надвива. Според мен няма партия, която в изискванията на предизборна обстановка да провали бюджета и да лиши над 2 милиона пенсионери и стотици хиляди български фамилии от данъчни преференции, както и от спомагателни средства за здравеопазване“, безапелационен бе социалистът във връзка с идната актуализация на бюджета и акцентира, че откакто е взето решението за пенсиите то средствата ще стигнат до възрастните хора, даже това да е с струпване през август.

Гечев съобщи, че по отношение на Брутният вътрешен продукт България има един от най-ниските външни задължения и дефинира като несъстоятелни обвиняванията на ГЕРБ за натрупването на колосални задължения. Когато те поеха властта през 2009 имахме дълг в размер на 13.5%, т.е. при тях нашия дълг беше удвоен“, добави социалистът.

„С „Продължаваме промяната“ имаме външнополитически разлики, някои от които са със мощно икономическо влияние. Това, което бихме упорствали при договарянията е да сме деликатни с външнополитическите оценки. Това, което вършат европейските страни е да не престават да държат „Газпром“ като конкурентен снабдител. Нека има конкуренция, тъй че българския бизнес да получи положителни цени“, разяснява Гечев за енергийните доставки и верните решения, които би трябвало да бъдат взети и добави, че Българска социалистическа партия има решение на своя Национален съвет и социалистите упорстват да бъдат водени договаряния с „Газпром“.

В умозаключение националният представител от Българска социалистическа партия съобщи, че в тези условия България има потребност да бъде образувано държавно управление, само че това не може да е непременно и въпреки всичко би трябвало да има избрани граници. „Тези правила би трябвало да бъдат на основата на българския интерес. Има Такъв Народ пращат сигнали, че са подготвени да водят диалози и там би трябвало да се търси потенциал“, приключи проф. Гечев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР