По време на своето посещение в България генерал Филип Лавин,

...
По време на своето посещение в България генерал Филип Лавин,
Коментари Харесай

България: Основен стълб на сигурността на НАТО в Черноморския регион

По време на своето посещаване в България военачалник Филип Лавин, висшият командващ на Съюзното командване на НАТО по промяна, посочи основната роля на България в поддръжката на сигурността и стабилността в Черноморския район и по източния фланг на Алианса. Признавайки стратегическото значение на страната, военачалник Лавин акцентира няколко аспекта, които илюстрират ангажираността и приноса на България към НАТО.

България показва своята ангажираност към груповата защита и сигурност посредством приемането на бойна група на НАТО на своя територия. Този жест акцентира значимостта на страната като основен участник в укрепването на отбранителния капацитет на Алианса на източния фланг.

Активното присъединяване на България в задачи като KFOR и в задачата на НАТО в Ирак в допълнение акцентира готовността и способността на страната да способства за световната и районната сигурност . Чрез тези задачи България показва своите задължения към мироподдържащите старания и стабилизирането на конфликтни зони.

Подкрепата на България за Украйна е отражение на солидарността в границите на НАТО и твърдия ангажимент на страната към правилата на демокрацията, суверенитета и териториалната целокупност. Това също по този начин демонстрира разбирането от страна на България за значимостта на укрепването на източния фланг на Алианса в лицето на съществуващите провокации.

Срещата на военачалник Лавин с адмирал Емил Ефтимов , шеф на защитата на България, подчертават на мощното и стратегическо съдействие сред България и НАТО. Това съдействие е основополагащо за обезпечаването на дълготрайна сигурност и непоклатимост в района.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР