По време на своето първо председателство на Съвета на ЕС

...
По време на своето първо председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Европейската перспектива пред Западните Балкани е гаранция за мир, сигурност и стабилност в региона

По време на своето първо председателство на Съвета на Европейски Съюз България се потвърди като постоянен сътрудник за европейските страни, който има политическата воля да търси консенсус. Европейската вероятност пред страните от Западните Балкани е гаранция за мир, сигурност и непоклатимост в района. Това съобщи българският министър-председател Бойко Борисов по време на срещата си с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в Ню Йорк.

Двамата разговаряха в границите на 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Министър-председателят Борисов уточни, че взаимните старания на страните от Балканите да насърчат вложенията и свързаността в района са ориентирани към подобряването на стандарта на живот на хората.

„ Реализацията на плановете за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност ще трансформират доста изискванията за живот в тази част на Европа и ще подтикват икономическия напредък на страните от района “, изясни министър председателят.

Пред генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, министър-председателят Бойко Борисов акцентира, че България ще продължава да поддържа всяка една самодейност, обвързвана с постигането на дълготраен мир в света.

Българският министър председател акцентира, че в политиката на Организация на обединените нации за отбрана и одобряване на правата на индивида, България слага необикновен акцент в региона на предварителната защита и противодействието на дискриминирането, расизма, ксенофобията, антисемитизма, закононарушенията от ненавист и всички други прояви на назадничавост. Бойко Борисов показа вярата си и за скорошно разрешаване на спора в Близкия изток.

Министър-председателят Борисов изрази мнение, че за България съществени принадлежности за укрепването на мира и сигурността в света остават световното съдействие и хуманността.
 borissov_guterish-1  2809_borissov_guterres-4  2809_borissov_guterres-2
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР