По време на Световното първенство по художествена гимнастика в "Арена

...
По време на Световното първенство по художествена гимнастика в "Арена
Коментари Харесай

Швейцарско злато ще получат всички българските световни шампионки

По време на Световното състезание по художествена гимнастика в "Арена Армеец " от 10 до 16 септември особено внимание ще бъде обърнато на всички 73 български международни шампионки и техните треньори.

"Името "златните девойки " не е инцидентно. България има 73 шампионки, 73 дами, които са се качвали на най-високото ходило в този спорт и в тяхна чест се е развявало българското знаме пред света. Ще ги почетем, като всяка една, дружно с треньорите си, ще бъде показана пред публиката в залата в дните петък, събота и неделя, минути преди старта на надпреварата. Всички те ще получат особено направени в Швейцария медали ", споделя президентът на БФХГ Илиана Раева, която е основател на концепцията. Медалите се създават с помощта на Fibank.

"Създаването и контрола на качеството на медала за Световното състезание по художествена гимнастика в София е самобитна корона, направена от специалистите по благородни метали и нумизматика във Fibank за златните девойки. Графичният план, възложен ни от БФХГ, се трансформира в неповторим орден от 2 тройунции сребро с най-висока проба 999/1000 и селективно позлатяване, създаден с изключителна точност в швейцарската рафинерия ПАМП. Тя е една от петте членки на Лондонската железна борса (LBMA) - референт за качество и механически мониторинг, а Fibank е неин сътрудник към този момент над 15 години и формален представител за България и Балканите.

Отделни детайли от изображенията върху медала са третирани с съвременни технологии за реализиране на 3D резултат. Проектът беше извънредно трогателен, както за нас, по този начин и за швейцарските ни сътрудници, които имат дълготраен опит в основаването на медали и плакети по специфични мотиви ", сподели доктор Валентина Григорова-Генчева, шеф на дирекция "Злато и нумизматика " в банката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР