По време на студовете е много лесно да се различи

...
По време на студовете е много лесно да се различи
Коментари Харесай

За всички начинаещи шофьори: 5 грешки при стартирането на двигателя на колата през зимата

По време на студовете е доста елементарно да се разграничи умел водач и от новак, даже в паркирана кола, която се готви да тръгне. Факт е, че експертите от дълго време знаят някои трикове за пускане на мотора през зимата, което улеснява работата му и усилва ресурса му. Докато тези, които са неотдавна зад кормилото, към момента не са имали време да го създадат и заради това вършат неточности.

Кои са тези неточности:
Загряване
Колата би трябвало да се подгрява през цялата година, а в студено време това е изключително значимо и безусловно наложително. Работата е в това, че металът се свива от студа и затова би трябвало да бъде добре затоплен, с цел да доближат работните пространства сред огледалната вътрешна повърхнина на цилиндрите и пръстените на буталата. Необходимо е също по този начин маслото да стане по-течно и да смазва добре всички механизми на мотора.

Отопление
Много от неопитните водачи, незабавно щом влязат в колата, неотложно включат печката. Това деяние е фундаментално неправилно. Факт е, че топлината, с която въздухът ще идва от печката непосредствено зависи от температурата на охлаждащата течност в охладителната система. И затова, в случай че незабавно откакто стартирате колата, включете отоплението от него няма да има никакъв смисъл, въздухът който ще влиза в купето ще е леден. В същото време вентилаторът на отоплението е относително мощен електрически апарат. Той усилва натоварването на генератора, което покачва разхода на гориво.

Електро принадлежности
Заради студа животът на акумулатора мощно се усложнява и доста водачи имат проблеми с него през зимата. Не е нужно да включвате електрически уреди в автомобила, до момента в който не го стартирате. Това прави доста мъчно стартирането на мотора, защото силата от батерията не се насочва непосредствено към стартера, а към всички електрически устройства, които сте присъединили.

Шофиране със замръзнали прозорци
Има водачи, които се движат с колата си със замръзнали прозорци, тъй като след паркирането не са имали време да се размразят. Чрез осъществяването на такива дейности влошавате визията си за обстановката към автомобила, тъй че елементарно можете да провокирате акцидент, без да забележите друга кола. Ето за какво е по-добре първо да затоплите колата, с цел да размрази стъклото, а по-късно да потеглите.

Рязък старт
Двигателят и каросерията – не са единствените железни елементи в колата. Не забравяйте също по този начин за сачмените лагери, амортисьорите и прочие Те също по този начин се нуждаят от време, с цел да се затоплят, тъй като в студа работата им също е доста сложна. Следователно първите 500 метра би трябвало да шофирате гладко и постепенно.
Инфо: auto.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР