По време на срещите си потвърдих непоколебимия ангажимент на МВФ

...
По време на срещите си потвърдих непоколебимия ангажимент на МВФ
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: МВФ непоколебимо ще подкрепя Украйна

" По време на срещите си потвърдих непоколебимия ангажимент на МВФ да продължи да поддържа Украйна ", това сподели Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ), по време на изказването си през днешния ден в края на визитата си в Украйна, осведомят от Международния валутен фонд.

" Бих искала да отдам респект на народа на Украйна за силата на духа и устойчивостта му в изискванията на опустошителна война, която лиши живота на прекалено много хора и аргументи широкомащабни опустошения и голямо страдалчество. Бях съкрушена да видя тъгата на елементарните жители и жертвите на съветската инвазия в Украйна. И въпреки всичко, до момента в който стоях пред разрушените здания в Киев и Ирпин през вчерашния ден, съумях да се убедя от първа ръка в силата и непреклонността на украинския народ. Истински ме въодушеви неговата решителност да устои в тези извънредно сложни условия ", сподели тя.

" По време на визитата си имах достойнството да се срещна с президента Володимир Зеленски, министър-председателя Денис Шмихал, министъра на финансите Сергей Марченко и шефа на Централната банка Андрий Пишний. Приветствах президента Зеленски и министър-председателя Шмихал за твърдото им водачество и похвалих украинските управляващи за впечатляващото икономическо ръководство на страната при извънредно сложни условия, както и за адаптирането на политиките за справяне с големите и комплицирани разтърсвания. Следваната ясна визия е да се премине от възобновяване към интервал на промяна, реорганизация и присъединение към Европейски Съюз, добави още Георгиева.

Тя се е срещнала с дами водачи от гражданското общество, Народното събрание и частния бранш, както и с представители на бизнес общността, които са подчертали решимостта си да работят за бъдещето на Украйна.

" По време на визитата и диалозите си видях една стопанска система, която действа макар големите провокации. Магазините са отворени, секторът на услугите действа, а хората вървят на работа. Това е удивително удостоверение за духа на украинския народ. Държавните организации и икономическите институции работят удивително добре: те събират налози и изплащат заплати и пенсии. Банковата система действа пълноценно. Независимо от офанзивите против сериозната инфраструктура, стопанската система се приспособява и през тази година се чака последователно икономическо възобновяване ", добави Георгиева и акцентира:

" По време на срещите си потвърдих непоколебимия ангажимент на МВФ да продължи да поддържа Украйна. В допълнение към миналогодишното незабавно финансиране МВФ е интензивно зает с украинските управляващи посредством нашия програмен мониторинг с присъединяване на Борда (PMB), който обезпечава мощна опора за макроикономическите политики и спомага за по-нататъшното катализиране на поддръжката от донорите. Резултатите в границите на PMB са положителни, което проправя път за разискване на пълноценна стратегия за финансиране от МВФ "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР