По време на срещата Ван е заявил на Кисинджър, че

...
По време на срещата Ван е заявил на Кисинджър, че
Коментари Харесай

Дипломат №1 на Китай отправи послание към САЩ по Кисинджър


По време на срещата Ван е декларирал на Кисинджър, че Съединени американски щати би трябвало да дефинират ясна позиция по отношение на тайванските сепаратистки действия , в случай че откровено желаят да има непоклатимост в Тайванския пролив.

Ван И също така е подчертал пред Кисинджър, че е развиването на Китай следва една неизбежна логичност и е невероятно да се вършат опити за трансформиране на тази страна. " Още по-невъзможно е да се вършат опити за нейното обграждане и нейното въздържане ", е допълнил той, представен от Франс прес.

100-годишният някогашен държавен секретар, който преди повече от 50 години накара Съединените щати да възприемат по-помирителен метод към Китай, направи изненадващо посещаване в Пекин и през вчерашния ден се срещна с министъра на защитата на Китай.

" Тук съм като другар на Китай... Съединените щати и Китай би трябвало да отстранен недоразуменията, да съжителстват спокойно и да заобикалят борба. Историята и практиката непрестанно потвърждават, че нито Съединените щати, нито Китай могат да си разрешат да се отнасят към другия като към съперник. Ако двете страни влязат във война, това няма да докара до никакви значими резултати за двата народа ", се споделя в китайското изказване, което споделя Кисинджър.

И до момента в който други американски чиновници се срещнаха с разнообразни равнища на самообладание или мъмрене от китайски чиновници или държавни медии, отразяващи геополитическото напрежение, описанието на срещата с господин Кисинджър от министерството на защитата беше по-топло.

Визитата на Кисинджър идва, когато Джон Кери, пратеникът на Съединени американски щати по климата, е в Пекин, с цел да се срещне с китайски публични лица, с цел да обсъдят по какъв начин двете страни могат да си сътрудничат за справяне с климатичната рецесия. Кери е последният от поредност високопоставени американски чиновници, които пътуваха до Китай това лято, откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен приключи дълго чаканото пътешестване през юни.

Отношенията сред двете суперсили вървят надолу от месеци, само че има внимателен оптимизъм и от двете страни, че подновяването на формалните разговори може да построи основа за възстановяване на връзките.

Посещението на Кисинджър е отвън формалния лист на срещите на формалните американски висопоставени чиновници и бележи с 52 години от неговото скрито посещаване в Пекин през юли 1971 година, което проправи пътя на Ричард Никсън, президент на Съединени американски щати по това време, за нормализиране на връзките сред Съединени американски щати и Китай. Повече от половин век по-късно мнозина в Пекин към момента считат Кисинджър за " другар на Китай ".

Кисинджър неведнъж е предупреждавал за " пагубни " последствия от спор сред Съединени американски щати и Китай.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР