По време на срещата в Министерския съвет относно Закона за

...
По време на срещата в Министерския съвет относно Закона за
Коментари Харесай

Президентът на „Подкрепа” се извини на хората с увреждания

По време на срещата в Министерския съвет по отношение на Закона за персоналната помощ за хората с увреждания президентът на КТ „ Подкрепа” Димитър Манолов провокира гнева на протестиращите родители на деца с увреждания.„ Закони се пишат в държавното управление. Аз не съм държавно управление. Не ми подвиквайте като пастир. И престанете да разхождате тези нещастни деца по улиците. Засрамете се, засрамете се”, разгласи Манолов.
Провал при следващото разискване на Закона за персоналната помощ Представители на Националния съвет на хората с увреждания дефинираха законопроекта като "аматьорски "
В предаването „ Тази сутрин” той се извини, като посочи, че е бил свестен неправилно – имал поради, че децата и проблемите на хората с увреждания се употребяват за политически цели. Той не пожела да посочи кой ги употребява.

„ В този закон, който би трябвало да се направи, детайлът за персоналната помощ безусловно ще залегне, само че в един необятен отбор на обществени услуги, които ще се дават на хората с увреждания”, добави Манолов.

Бившият обществен министър Иван Нейков (правителството „ Костов”) не е вярно всеки проблем на хората с увреждания да бъде решаван на парче. По думите му верният път е основана обща уредба – Кодекс за хората с увреждания, както и приемането в България на европейската конструкция на хората с увреждания. Нейков посочи, че на никое място в Европа не съществува Агенция за хората с увреждания,каквото имаме ние.

Вижте целия диалог във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР