По време на срещата в Държавния департамент на САЩ във

...
По време на срещата в Държавния департамент на САЩ във
Коментари Харесай

Цветанов обсъди в САЩ глобалната и регионалната сигурност

По време на срещата в Държавния департамент на Съединени американски щати във Вашингтон бяха разисквани въпроси на световната и районната сигурност. Цветан Цветанов срещна американската страна с целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и с произлизащите задължения на българския парламент в тази сфера.

Беше обърнато особено внимание на парламентарното измерение на председателството и по-специално на идната в средата на март среща в София по въпросите на правоохраната. И двете страни бяха единомислещи, че европейската вероятност пред страните от Западните Балкани е от изключителна значимост за сигурността на района и само по пътя на взаимното съдействие могат да бъдат реализирани трайни и необратими резултати на демократичните процеси.

Матю Палмър приветства подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония, като уточни, че това е пътят пред страните от района.

По-късно денем Цветанов организира политически срещи и в централата на Националния демократически институт във Вашингтон. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ беседва със старши шефа за Централна и Източна Европа Робърт Бенджамин и с програмния шеф за Централна и Източна Европа Кент Фог. Те разискаха районното съдействие, включително и усилването на съдействието с партиите от “център-дясно” от страните от Западните Балкани.

Цветан Цветанов е във Вашингтон (САЩ) за присъединяване в Националната молитвена закуска при президента Доналд Тръмп.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР