По време на срещата с посланик Илашчук заместник-министър Коджабашев отбеляза

...
По време на срещата с посланик Илашчук заместник-министър Коджабашев отбеляза
Коментари Харесай

Дипломат №1 на Киев у нас Олеся Илашчук връчи копия от акредитивните си писма в МВнР


По време на срещата с дипломат Илашчук заместник-министър Коджабашев означи отличните връзки сред България и Украйна, които са израз на дълбоките исторически и културни връзки сред двете страни. Той акцентира, че мост посред ни е и най-голямата българска общественост зад граница, наброяваща над 200 000 души.

В хода на диалога бе препотвърдена твърдата и поредна поддръжка на България за Украйна в подтекста на непредизвиканата съветска въоръжена експанзия, както и приноса на страната ни в поддръжка на Украйна.

Бе подчертано върху обстоятелството, че сме на шесто място по принос на база БВП, както и върху оказаната според решенията на Народното събрание поддръжка, в това число за подкрепяне на цивилното население и украинските бежанци. Специално подчертана бе и поддръжката за териториалната целокупност на Украйна в интернационално приетите й граници, в това число териториални води, както и присъединяване на България в поддръжка на Киев по линия на търсене на отговорност на Русия.

Посланик Илашчук благодари за оказаната от България поддръжка, като акцентира, че тя е високо оценена от украинския народ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР