По време на срещата представители на Национално сдружение на общините

...
По време на срещата представители на Национално сдружение на общините
Коментари Харесай

Община Разлог проведе обществено обсъждане на ПИРО за програмния период 2021- 2027 г.

По време на срещата представители на Национално съдружие на общините в България показаха стратегическите цели, заложени в документа, определящ районното и пространствено развиване на общинската територията, обхващащи: развиване на локалната стопанска система, поощряване на предприемачеството и новациите посредством оползотворяване на характерния локален капацитет, възстановяване на виталната среда и качеството на живот, предоставяни от способена и готова общинска администрация, както и реализиране на екологосъобразно развиване на територията, посредством запазване на околната среда, развиване и модернизиране на техническата инфраструктура и осъществяване на ограничения за справяне с климатичните промени.
„ Община Разлог дефинира съществени цели за реализиране на стратегическите цели за съответния програмен интервал, залагайки на развиване на удобна бизнес среда, привличане на нови вложители,  нововъведения в предприемачеството, които да подкрепят развиването на туризма и запазване на локалното културно- историческо завещание. Продължаваме поетапно благоустрояване на град Разлог и обитаемоте места в състава на общината, възстановяване развиването на екологосъобразна техническа инфраструктура, качеството на въздуха и енергийната успеваемост, чрез облагородяване на публичните и обществени пространства и обезпечаване на качествени услуги. “, разяснява Иван Гюров, зам.-кмет на община Разлог.
На днешното показване на ПИРО-то на Община Разлог участваха кметове по обитаеми места, папка на предприятия, чиновници на общинска администрация, заинтригувани жители. 
Следващите стадии на показване на стратегически документ са разглеждане от Общински съвет, осъществяване, наблюдения и оценка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР