По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в

...
По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в
Коментари Харесай

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски стопански съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за глобите.

Лукашенко акцентира смисъла на укрепването на съдействието в границите на видни интернационалните организации като БРИКС, Шанхайската организация за съдействие (ШОС) и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

Той посочи задачата за основаване на изчерпателен стопански съюз без бариери и ограничавания, считайки я за главен принцип за построяването на съюза.

Лукашенко също по този начин призна световните промени и прехода към многополюсен свят, като акцентира нуждата от центрове за взимане на решения, които регистрират ползите на всички участници в интернационалните връзки.

Той изрази убеденост в постигането на задачата на икономическия съюз във допустимо най-кратки периоди. Лукашенко приказва още на Евразийския стопански конгрес, като разиска провокациите, подбудени от финансовата, пандемичната и геополитическата рецесия.

Той акцентира смисъла на стабилната стопанска система като основа за справяне с тези рецесии и взаимосвързаността на нациите в актуалния свят.

Лукашенко посочи възходящата мотивация на страните да се стремят към участие във авторитетни районни и интернационалните организации, в това число Евразийския стопански съюз (ЕАИС), ШОС, БРИКС и АСЕАН.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР