По време на срещата един от топ-мениджърите на Meta показа

...
По време на срещата един от топ-мениджърите на Meta показа
Коментари Харесай

Нови подробности относно Project 92 – клонингът на Twitter, разработван от екипа на Instagram

По време на срещата един от топ-мениджърите на Meta сподели на чиновниците на компанията екранни фотоси на предварителната версия на приложението за микроблогинг, разработвано от екипа на Instagram, написа The Verge. На стадия на създаването, платформата носи кодовото име Project 92, само че при нейното стартиране за обществеността може да бъде преименувана на Threads.

Приложението ще е основано на Instagram, само че ще получи поддръжка на отворения протокол за децентрализираните обществени мрежи ActivityPub, което значи, че сметките могат да се трансферират към други платформи, в това число и Mastodon. Регистрацията в новата услуга ще се прави посредством системата за сметки на Instagram, която ще оказва помощ за попълване на главните потребителски полета. Крис Кокс (Chris Cox), който е продуктов шеф в Meta, назова плана „ нашият отговор на Twitter “ на срещата със чиновници на компанията.

Проектът породи в отговор на недоволството, което някои консуматори на Twitter започнаха да показват след закупуването на микроблогинг услугата от Илон Мъск. Според господин Кокс, блогърите и обществените фигури „ се интересуват от рационално ръководство на платформа, на която могат да се доверят и на която да разчитат “. При създаването, компанията се е  управлявала от правилата за „ сигурност, лекост на потребление и надеждност “, а блогърите би трябвало да имат „ устойчиво място за работа и разширение на аудиторията си “.

Компанията към този момент е привлякла поддръжката на някои звезди и е в договаряния с други като Опра Уинфри и Далай Лама. Работата по приложението стартира през януари и то ще стане обществено налично „ незабавно щом можем “, заключи топ-мениджърът на Meta.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР