По време на среща с чешкия премиер Петр Фиала в

...
По време на среща с чешкия премиер Петр Фиала в
Коментари Харесай

Байдън напомни на Конгреса за Украйна

По време на среща с чешкия министър председател Петр Фиала в Овалния кабинет, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Камарата на представителите на САЩ да се заеме с спомагателното финансиране за Украйна и Израел, написа " Асошиейтед Прес ".

Посещението на Фиала последва известието на чешкото държавно управление, че изпраща 1 милион артилерийски муниции в Украйна. Байдън има за цел да подчертае напъните, които други народи полагат за да поддържат на Украйна. 

" Както Чехия си спомня, Русия няма да спре в Украйна ", сподели Байдън. Той прикани Конгреса да одобри спомагателното финансиране, с цел да може Съединени американски щати също да изпълнят ролята си и да помногне на Украйна.

Фиала похвали президента на Съединени американски щати за неговото лидерство в поддръжка на Украйна, добавяйки: " Ние също вършим всичко допустимо ".

Той сподели: " През 1968 година видях съветски танкове по улиците на моя град и не желая да виждам това още веднъж. "

Байдън назова чешкaта република " популярен съдружник " в НАТО и похвали решението на страната да закупи изтребители F-35 от Съединени американски щати. " Това ще направи нашето съдействие и сигурност доста по-силни ", акцентира той.

Фиала сподели пред кореспонденти след срещата си с Байдън, че ще се срещне с депутати на Капитолийския рид във вторник, с цел да обсъдят в допълнение помощта за Украйна.

" Подкрепата и помощта от Съединени американски щати е доста значима ", подчерта Фиала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР