По време нa среща на върха на БРИКС Бразилия подчерта

...
По време нa среща на върха на БРИКС Бразилия подчерта
Коментари Харесай

БРИКС не трябва да се противопоставя на Г-7, Г-20 или САЩ

По време нa среща на върха на БРИКС Бразилия акцентира желанието си икономическият съюз да не се опълчва нито на страните от Г-7, нито на западните сили. 

Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва съобщи , че главната цел на БРИКС е да улесни координацията, ориентирана към подкрепяне на разрастващите се страни и световния Юг.

Предвижда се страните от алианса да обсъдят тактики, които могат да доведат до по-конкурентна позиция по отношение на западните структури. Изглежда обаче, че в границите на блока не е реализиран единомислещ консенсус във връзка с този мечтан резултат.

Позицията на Бразилия по този въпрос е, че срещата на върха на БРИКС 2023 е от огромно значение, защото обединението е подготвена да прегледа сериозни тематики, които могат да имат основни последствия за траекторията на алианса. Това безспорно ще притегли вниманието на геополитическия пейзаж.

С началото на срещата на върха на БРИКС, Бразилия още веднъж изрази несъгласието си алиансът да играе ролята на съперник на групата Г-7. Бразилският президент изрази запаси към превръщането на алианса в съперник на западните страни. Акцентът би трябвало да остане върху насърчаването на развиването в световния Юг.

Лула показа пред Reuters:

Освен това той акцентира устрема на блока да действа като “многостранна институция, а не като извънреден клуб ” във връзка с разширението.

Склонността на Лула към единна валута и внимателният му метод към разширението са необятно известни. Бразилия поредно се застъпва за понижаване на зависимостта от щатския $ в интерес на локалните валути.

Въпреки това той продължава да се притеснява дали експанзията няма да се трансформира в евентуален източник на различия, изразявайки подготвеност да утвърди по-рестриктивни ограничения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР