По време на среща на офицери с оръжейни доставчициЗеленски обвини

...
По време на среща на офицери с оръжейни доставчициЗеленски обвини
Коментари Харесай

Щаб на украинските ВВС е бил поразен във Виница

По време на среща на офицери с оръжейни снабдители
Зеленски упрекна Москва в тероризъм за нахлуване на цивилни

Западът изпраща съветници да наблюдават оръжията

Министерството на защитата на Руската федерация заяви в петък за сполучливо осъществен удар с морски ракети “Калибър” по Дома на офицерите в украинския град Виница в четвъртък, където се е провеждала среща на командването на Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна и задгранични снабдители на самолети, съобщи организация “Интерфакс”.

“На 14 юли високоточните ракети с морско базиране “Калибър” нападнаха постройката на гарнизонния дом на офицерите в град Виница. По време на удара се организираше среща на командването на украинските военновъздушни сили с представители на задгранични оръжейни снабдители. (...) В резултат на удара всички участници в срещата бяха ликвидирани”, сподели представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков на брифинг в петък.

По думите му по време на срещата е било обсъждано предаването на следващата партида самолети и въоръжение на въоръжените сили на Украйна, както и организацията на ремонта на украинския авиационен флот, добавя “Интерфакс”.
Западните медии оповестяват, че при съветски ракетни удари във Виница, в централна Украйна, са починали минимум 23 души, в това число три деца, което украинският президент Володимир Зеленски назова “открит терористичен акт”.

“Имаше осем ракети, две от които удариха центъра на града. Двадесет души са починали, в това число три деца. Има огромен, огромен брой ранени”, сподели Зеленски по време на послание към европейски публични представители, срещащи се в Хага, с цел да обсъдят военните закононарушения осъществени от съветските сили.

Зеленски прикани за минута безмълвие, преди да изиска Международният углавен съд да сътвори “специален трибунал” за нахлуването на Русия в Украйна и избиването на цивилни.

“Вярвам, че е неизбежно Международният углавен съд да потърси отговорност от отговорните за закононарушения под неговата пълномощия: военни закононарушения, закононарушения против човечеството, геноцид”, сподели той.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски сподели по-късно, че още две ракети са били прехванати на път към града от противовъздушната защита.

В изявление за “Файненшъл Таймс” в петък министърът на защитата на Украйна Олексий Резников съобщи, че редица западни страни са изпратили военни представители в Киев, с цел да проследят придвижването на оръжия, предоставени на украинската страна.

Украинският министър на защитата акцентира, че управляващите в Киев няма да покровителстват или оказват помощ на контрабандата на оръжие. В същото време той призна, че е нужен по-внимателен мониторинг на западните оръжия, защото е невероятно да се изключи риска за противозаконното им превозване през украинската граница към Европейския съюз.



За следствие на военните закононарушения
Париж изпрати полева ДНК-лаборатория на Киев


Дарението на мобилната лаборатория бе оповестено от Еманюел Макрон по време на визитата му в Украйна през юни.

Франция удостовери в петък, 15 юли, дарението на мобилна лаборатория за ДНК разбор на Киев, като увери, че ще продължи да поддържа “борбата против безнаказаността” в Украйна, където войната е помрачена от обвинявания във военни закононарушения, оповестява в репортаж Агенция Франс Прес.

“Центърът за рецесия и поддръжка на Министерството на външните работи даде на Главната прокуратура на Украйна на 14 юли 2022 година нова мобилна лаборатория, профилирана за бърз разбор и ДНК експертиза”, уточни ведомството в публично прессъобщение. “Лабораторита разрешава позволява бързи генетични разбори на огромно количество биологични проби”, прибавя френското министерство на външните работи.

Това устройство беше употребявано по-специално по време на злополуката на самолета на немската компания “Germanwings” във френските Алпи през 2015 година и след терористичното нахлуване в Ница на 14 юли 2016 година Дарението на мобилната лаборатория бе оповестено от Еманюел Макрон по време на визитата му в Украйна през юни. Френският държавен глава настоя, че е значимо “да се подсигурява, че военните престъпления”, осъществени на украинска земя, “на които целият свят е очевидец, няма да останат ненаказани” и че са нужни “закон и интернационално правосъдие”.

За цените на горивата
Европейски Съюз с нови наказания против Унгария


Европейската комисия предприе правосъдна процедура против Унгария поради дискриминационни практики - установяване на разнообразни цени за горивата за коли с задгранични регистрационни табели, предадоха кореспондентите на западните медии в Брюксел. Европейски Съюз изпрати предизвестие до Будапеща поради този проблем преди повече от месец, като управляващите в Будапеща отхвърлиха да подхващат каквито и да ограничения по въпроса, напомнят наблюдаващи.

“Подобни ограничения са доста притеснители. Те разстройват най-ценния ни запас за битка против рецесията и неустойчивостта - единния пазар, " се показва в изказване не еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон.

Въведеното от унгарските управляващи облекчение за субсидирано гориво с цена 480 форинта за литър не включва товарните коли с тегло над 7,5 тона и тези над 3,5 тона с задгранична регистрация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР