По време на спора на депутатите дали да се гласува

...
По време на спора на депутатите дали да се гласува
Коментари Харесай

ИТН искат оставката на Христо Иванов

По време на разногласието на депутатите дали да се гласоподава финално предлагането България да окаже техническа помощ за защитни цели, гръмна нов скандал. От „ Има подобен народ” желаеха оставката на Христо Иванов като ръководител на краткотрайната комисия за конституционни промени.

„ Не мисля, че човек, който е наричал шеф Бойко Боросов, бил е министър, и не е направил конституционни промени, е подобаващ за председател”, твърди Иво Атанасов от Има Такъв Народ.

Въпросът по какъв начин и с какво България ще помогне на Украйна още веднъж не влезе в дневния ред на народните представители. Това накара депутатите от „ Демократична България” да изискат незабавно привикване на Коалиционен съвет още във вторник. Темата се ускорява и от обстоятелството, че ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер от нощес е в България. Вече е разговарял с президента Румен Радев и премиера Кирил Петков. А външният министър на Украйна Дмитро Кулеба още веднъж пристигна в българския парламент. Стигна се и до скандал в обединението.

По-рано през днешния ден Иванов съобщи: „ Ние отхвърляме да бъдем част от политика, която смалява България и прави страната ни малодушна. Няма да приемем повече замитане на тематиката под килима”, сподели Христо Иванов от Демократична България.

Заради това от партията желаеха незабавен общ брой на обединението. Ще има ли среща - не стана ясно, а от „ Възраждане” дадоха концепция, като дадоха обещание, че ще дадат рамо на концепцията, в случай че военната помощ бъде занесена в Украйна " от ПГ на Демократична България и националните им представители се включат във войната като доброволци”, разяснява Костадин Костадинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР